NASCAR Cup: Η τρίτη στάση στην «Πόλη της Αμαρτίας»

×

Γιώργος Ανανίδας

Η αδιάλειπτη δράση στο NASCAR συνεχίζεται, με τον επόμενο προορισμό να είναι το Λας Βέγκας και τα 400 μίλια Pennzoil.

NASCAR Cup

Το NASCAR Cup ήρθε στην Ελλάδα και οι δύο αγώνες από τους συνολικά 37 που προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, έχουν ήδη παρέλθει.

Ο William Byron έκανε το δυναμικό ξεκίνημα παίρνοντας την καρό σημαία στα 500 μίλια της Daytona, στον εναρκτήριο αγώνα του αμερικανικού πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενος τις συγκρούσεις στο τέλος.

Ο Daniel Suarez ήταν ο δεύτερος νικητής της σεζόν στην Ατλάντα, καθώς για τρία χιλιοστά (!) του δευτερολέπτου, επικράτησε των Kyle Busch και Ryan Blaney σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά photo-finish στην ιστορία του θεσμού.

Ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος βρίσκεται στο Λας Βέγκας και ο αγώνας διεξάγεται στην οβάλ πίστα της πόλης, κατηγορίας Motor Speedway. Η απόστασή της είναι στο 1,5 μίλι, ήτοι περίπου 2,4 χιλιόμετρα και οι οδηγοί καλούνται να ολοκληρώσουν 400 μίλια αγώνα και 267 γύρους με το πόδι σχεδόν απτόητα τέρμα στο γκάζι.

Ο Kyle Larson έχει κερδίσει δύο από τις τελευταίες έξι φορές που το NASCAR έτρεξε στην «Πόλη της Αμαρτίας», αλλά ο William Byron είναι ο υπερασπιστής, όντας ο τελευταίος πρωταθλητής του Pennzoil 400, όταν κυριάρχησε το 2023.

NASCAR Cup

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Kyle Busch οδηγεί το γκριντ με 77 βαθμούς, αλλά με ελάχιστη διαφορά από τους διώκτες του. Αντίστοιχα, στους κατασκευαστές, η Hendrick Motorsports έχει συλλέξει ήδη 237 βαθμούς, εξασφαλίζοντας έτσι μία διαφορά 57 βαθμών από την Joe Gibbs Racing.

Ο τρίτος αγώνας του NASCAR Cup στο Λας Βέγκας θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ την Κυριακή (03/03) στις 22:30 σε περιγραφή Πάνου Σεϊτανίδη.