GP Μπαχρέιν: Πρώτος poleman της σεζόν ο Verstappen, πίσω του ο Leclerc

×

Μαρία Ανδρεάδη

Κυρίαρχος στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν αναδείχθηκε ο Max Verstappen, ξεκινώντας τη φετινή σεζόν από εκεί που άφησε την περσινή. Η κορυφαία τριάδα συμπληρώθηκε από τους Charles Leclerc και George Russell.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Αν και τα πρώτα λεπτά του Q1 ήταν αδρανή, στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους «άναψε» η μάχη. Ο Max Verstappen έθεσε αμέσως ρυθμό με τον πρώτο γρήγορο γύρο του, με χρόνο 1:30.031. Κοντά του φάνηκαν να είναι και οι δύο Ferrari και ο Carlos Sainz κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα του 1:30, σημειώνοντας ταχύτερο πέρασμα με 1:29.909 στο τελευταίο 5λεπτο.

Μετά από μία σύντομη επίσκεψη στα γκαράζ, τα μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα για την τελευταία προσπάθεια του Q1. Ο Sainz δε βελτίωσε τον χρόνο του, ούτε απειλήθηκε κι έτσι διατήρησε την πρωτοπορία. Την έκπληξη έκανε ο Lance Stroll που σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο πέρασμα, με διαφορά 56 χιλιοστών από την κορυφή.

Απογοητευτική ήταν η επίδοση των δύο Alpine, που περιορίστηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις, «ανοίγοντας» έτσι τον δρόμο για τις Haas ώστε να προκριθούν στο δεύτερο μέρος της διαδικασίας.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι: Bottas, Zhou, Sargeant, Ocon και Gasly.

Στο Q2, ήταν ο Lando Norris που «έριξε» αμέσως τον χρόνο σε 1:29.541, έως ότου ο Verstappen να κάνει μακράν το ταχύτερο πέρασμα με 1:29.374. Στη συνέχεια, ο Sergio Perez παρατάχθηκε πίσω του, με τη διαφορά των δύο να ξεπερνά το μισό δευτερόλεπτο.

Με 5 λεπτά να απομένουν και μία προσπάθεια για τον καθένα, έμενε να δούμε εάν θα μπορούσε κανείς να κοντράρει το γυρολόγιο του Ολλανδού. Και το κατάφερε ο Charles Leclerc, με χρόνο 1:29.165, παίρνοντας το προβάδισμα κατά 2 ολόκληρα δέκατα. Ο έτερος οδηγός της Ferrari, ο Sainz ανέβηκε στην 3η θέση, με διαφορά 4 δεκάτων από τον πρωτοπόρο.

Οι δύο RB έμειναν εκτός του τρίτου μέρους της διαδικασίας, με τον Yuki Tsunoda να υπολείπεται μόλις 7 χιλιοστών από τον 10ο, Oscar Piastri. Ο Nico Hulkenberg μοίρασε χαμόγελα στην Haas, περνώντας 6ος στο Q3.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι: Tsunoda, Stroll, Albon, Ricciardo και Magnussen.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Μόλις ολοκληρώθηκαν τα πρώτα περάσματα στο Q3, ο Verstappen ήταν εκείνος που ανέβηκε στην κορυφή, με χρόνο 1:29.421. Σε σχέση με τον ταχύτερο γύρο του στο δεύτερο μέρος και λαμβάνοντας υπόψη το μικρότερο βάρος του μονοθεσίου λόγω των καυσίμων, σίγουρα ο Ολλανδός είχε περιθώρια βελτίωσης. Πίσω του καραδοκούσε ο Leclerc, με διαφορά μόλις 59 χιλιοστών από την κορυφή.

Ο Fernando Alonso έκανε το πρώτο και μοναδικό του πέρασμα σε άδεια πίστα λίγα λεπτά πριν την καρό σημαία κι ανέβηκε προς ώρας στην 3η θέση, με χρόνο 1:29.542.

Με τις τελευταίες προσπάθειες ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα. Ο Verstappen «κατέβασε» τον χρόνο του σε 1:29.179, με τον Leclerc μεν να βελτιώνει τον χρόνο του, παραμένοντας δε στη 2η θέση. Την κορυφαία τριάδα ολοκλήρωσε ο George Russell, αποδεικνύοντας ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε τη Mercedes από τη μάχη.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Η ταχύτερη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Leclerc, Russell, Sainz, Perez, Alonso, Norris, Piastri, Hamilton και Hulkenberg.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ