GP Μπαχρέιν: Διαφορετική πρωτιά στο FP3 με Sainz στην κορυφή

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Carlos Sainz σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο τρίτο και τελευταίο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Μπαχρέιν, λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες. Ο Ισπανός ακολουθήθηκε από τους Alonso και Verstappen, κοντά φαίνεται να είναι και η Mercedes.

 Carlos Sainz

Ο Lewis Hamilton βγήκε πρώτος στην πίστα -αφού είχαν ήδη περάσει σχεδόν δέκα λεπτά της διαδικασίας-και φυσικά με την μαλακή γόμα. Όπως αναμενόταν, η C3 κυριάρχησε στην πίστα, με τους Albon και Perez να είναι οι μόνοι που ξέφυγαν από την εξίσωση στο ξεκίνημα.

GP Μπαχρέιν - FP1

Με το κλείσιμο των πρώτων 20 λεπτών, κάποιοι είχαν μπει σε προσομοίωση αγώνα και άλλοι σταδιακά σε προσομοίωση κατατακτήριων. Ο George Russell ήταν ο πρώτος με την μαλακή γόμα που έριξε τον χρόνο κάτω από το 1:32, ανεβαίνοντας στην κορυφή.

GP Μπαχρέιν - FP1

Μόνο ο Fernando Alonso κατάφερε να σπάσει τον χρόνο του Βρετανού οδηγού της Mercedes, συνεπώς ο Ισπανός βρισκόταν στην 1η θέση της κατάταξης με το πέρας της πρώτης μισής ώρας.

Δεν ήταν τόσο αξιοσημείωτο ό,τι συνέβαινε στην κορυφή, όσο πως οι δύο Red Bull έκαναν προσομοίωση αγώνα με τη σκληρή γόμα. Ειδικά ο Max Verstappen είχε ολοκληρώσει έξι γύρους μαζί της περίπου 25 λεπτά πριν τη λήξη του FP3.

Με λιγότερα από 20 λεπτά να απομένουν, ο Sergio Perez έβαλε την μαλακή γόμα για να δει και εκείνος που βρίσκεται σε ρυθμό κατατακτήριων ενόψει του απογεύματος. Αμέσως, ο Μεξικανός ανέβηκε στην κορυφή, όντας τρία δέκατα ταχύτερος του μέχρι τότε πρώτου Alonso.

GP Μπαχρέιν - FP1

Ο Max Verstappen έπραξε το ίδιο, φορώντας για πρώτη φορά στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών τη C3. Αντίστοιχα, ο Ολλανδός κατέκτησε προς ώρας την πρώτη θέση, με 1:31,062, αποδεικνύοντας πως η RB20 έχει τον ρυθμό για την pole.

Ο Fernando Alonso δεν άργησε να επιστρέψει στην κορυφή των χρόνων, καθώς μερικά λεπτά μετά «έσπασε» το φράγμα του 1:31. Ο έτερος Ισπανός του grid, Carlos Sainz κατόρθωσε προς το τέλος να «ξεκλειδώσει» τον ρυθμό της SF-24 και έτσι, η πρωτιά άλλαξε πάλι χέρια.

Η κατάταξη δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του FP3 και ο Sainz τερμάτισε τη διαδικασία στην 1η θέση, λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες δοκιμές (18:00 στο ΑΝΤ1+). Τον οδηγό της Ferrari ακολούθησαν οι Fernando Alonso και Max Verstappen.