GP Μπαχρέιν: Αισιοδοξία στη Mercedes, πρωτιά για Hamilton στο FP2, ακολούθησε ο Russell

×

Ο Lewis Hamilton έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 του Μπαχρέιν και ο ομόσταυλός του, George Russell έμεινε κοντά του. Στην 3η θέση ο Fernando Alonso που ακολούθησε τη Mercedes.

 FP2 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Το ξεκίνημα του FP2 βρήκε τους περισσότερους οδηγούς με τη μαλακή γόμα. Όχι βέβαια με σημαντική διαφορά, αφού οκτώ μονοθέσια ξεκίνησαν τη διαδικασία με τη μέση,αυτήν που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών.

Μετά τα πρώτα περάσματα, ο Lewis Hamilton ανέβηκε στην κορυφή, με τους Alonso, Leclerc, Verstappen και Perez να ακολουθούν. Αρκετές ομάδες εν τω μεταξύ, αντιμετώπιζαν θέματα με τις αναπηδήσεις των μονοθεσίων τους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ψάχνονται ακόμα με το σετάρισμα.

 FP2 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Όσο ο χρόνος περνούσε, η μαλακή γόμα έγινε η κύρια επιλογή ομάδων και οδηγών. Συγκεκριμένα, μόνο η RB είχε μείνει με τη μέση στην πίστα, κάνοντας προσομοίωση αγώνα, καθώς οι υπόλοιποι έμπαιναν σταδιακά σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών ή έψαχναν το κατάλληλο σετάρισμα.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο Hamilton παρέμενε στην 1η θέση των χρόνων, έχοντας μάλιστα βελτιώσει. Στα τέσσερα δέκατα πίσω του ακολουθούσαν οι Sainz και Piastri.

Ο George Russell δεν άργησε να ανέβει στη 2η θέση της κατάταξης, κάνοντας το 1-2 για τη Mercedes-AMG. Με τους περισσότερους οδηγούς και τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν το σετάρισμα, ακόμα και σε προσομοίωση κατατακτήριων, ο πίνακας δεν άλλαξε.

FP2 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Έτσι, ο Lewis Hamilton τελείωσε το δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών στην κορυφή, φέρνοντας μαζί με τον Russell χαμόγελα αισιοδοξίας στο γκαράζ της γερμανικής ομάδας. Το δίδυμο ακολούθησε ο Fernando Alonso.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του FP2 του Μπαχρέιν:

FP2 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ