GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Ricciardo σε ένα αναγνωριστικό FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν βρήκε τον Daniel Ricciardo στην κορυφή της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, με τις McLaren του Lando Norris και του Oscar Piastri να ακολουθούν.

FP1 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Το FP1 ξεκίνησε με… παράπονα από την Kick Sauber, καθώς ο Zhou Guanyu ανέφερε πρόβλημα στο φρενάρισμα κι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο γκαράζ χωρίς καν να ολοκληρώσει έναν γύρο.

Πολύ σύντομα οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για τα πρώτα τους περάσματα, με τον Max Verstappen να θέτει ρυθμό, με χρόνο 1:33.900. Πίσω του παρατάχθηκε προς ώρας ο Sergio Perez, με τις Ferrari να είναι πολύ κοντά.

FP1 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Γρήγορα, ο Lewis Hamilton ανέβηκε στη 2η θέση, μόλις στο πρώτο 15λεπτο της διαδικασίας. Η διαφορά του από τον Ολλανδό έγκειτο αρχικά στα 25 χιλιοστά. Ο Verstappen κατάφερε να «κατεβάσει» τον χρόνο σε 1:33.535, ενώ ο George Russell πήρε τη θέση του teammate του.

Ο Oscar Piastri ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στην πίστα με ένα σετ μαλακών ελαστικών, σημειώνοντας ταχύτερο πέρασμα με 1:33.113. Έτσι το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε με τους Piastri, Verstappen, Russell, Perez, Hamilton, Alonso, Leclerc, Sainz, Norris και Stroll να αποτελούν την κορυφαία δεκάδα.

FP1 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Ο Lando Norris ήταν εκείνος που «έσπασε» το φράγμα του 1:33, ανεβαίνοντας στην κορυφή με χρόνο 1:32.901. Με τα μαλακά ελαστικά, η RB έδωσε «σημεία ζωής», καθώς ο Daniel Ricciardo ανέβηκε προς ώρας στην 1η θέση, σημειώνοντας 1:32.869 σχεδόν 22 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.

Παράπονα ξεκίνησαν και από την Alpine, με τον Esteban Ocon να αναφέρει αστάθεια και την ομάδα να εξηγεί ότι αυτό οφείλεται κυρίως στους δυνατούς ανέμους. Πάντως η γαλλική ομάδα παρέμενε εγκλωβισμένη στην 17η και τη 18η θέση.

FP1 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Μέχρι και το τέλος, οι χρόνοι δε φάνηκαν να αλλάζουν ιδιαίτερα, καθώς οι Red Bull Racing, Mercedes και Ferrari δεν είχαν δοκιμάσει σετ μαλακής γόμας. Ο Daniel Ricciardo παρέμεινε στην κορυφή, μοιράζοντας χαμόγελα στην RB.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Ricciardo, Norris, Piastri, Tsunoda, Alonso, Verstappen, Russell, Leclerc, Hamilton, Bottas, Sainz, Perez, Albon, Stroll, Zhou, Sargeant, Ocon, Gasly, Magnussen και Hulkenberg.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

FP1 - GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ