Η λογική σταματά και η Formula 1 ξεκινά στο Μπαχρέιν!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο για το 2024 είναι εδώ, ύστερα από 15 εβδομάδες ανάπαυλας. Πλέον, όμως, οδηγοί και ομάδες είναι έτοιμοι να «ριχτούν» στη μάχη της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε μία πίστα ιδιαίτερα γνώριμη.

Ο λόγος για την πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν, που γιορτάζει τα 20 χρόνια της στο καλεντάρι της Formula 1. Μονάχα το 2011 δεν πραγματοποιήθηκε εκεί αγώνας λόγω εμφύλιας σύρραξης, αλλά το 2020 φιλοξένησε δύο αγώνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

GRAND PRIX - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Η πίστα διαθέτει μήκος 5.412 μέτρα, 15 στροφές και 3 ζώνες DRS, προσφέροντας έτσι πλήθος προσπεράσεων και, συνεπώς, πολύ θέαμα. Οι διαθέσιμες γόμες είναι οι πιο σκληρές της γκάμας της Pirelli, με τη C1 (σκληρή), C2 (μέση) και C3 (μαλακή) να καλούν τις ομάδες προς την καλύτερη δυνατή διαχείριση σε ένα ίσως περισσότερο «αναγνωριστικό» τριήμερο. Τα πίσω ελαστικά είναι εκείνα που καταπονούνται περισσότερο και ιδιαίτερα το πίσω αριστερό.

GRAND PRIX - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Η ιδιαιτερότητα που διαθέτει αυτό το τριήμερο είναι ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτό θα επαναληφθεί και το επόμενο τριήμερο, από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου, στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό συμβαίνει λόγω του Ραμαζανιού, της μουσουλμανικής περιόδου νηστείας που ξεκινά από την Κυριακή 10 Μαρτίου. Η F1 προβλέπει ένα διάστημα 7 ημερών ανάμεσα στους αγώνες, έτσι ο αγώνας στο Μπαχρέιν έπρεπε επίσης να μετακινηθεί μία μέρα νωρίτερα.

GRAND PRIX - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Ως προς τις «πρωτιές» της σεζόν του 2024, είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχει υπάρξει ούτε μία αλλαγή οδηγού. Θυμίζουμε ότι το 2024 θα είναι η μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του αθλήματος, με 24 αγώνες να «στολίζουν» το πρόγραμμα, από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

GRAND PRIX - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Οι δύο μεγάλες αλλαγές που έχουμε είναι οι δύο… μετονομασίες: η Alfa Romeo λέγεται πλέον Kick Sauber και η πρώην AlphaTauri λέγεται RB.

GRAND PRIX - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Ο Lewis Hamilton είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Μπαχρέιν, έχοντας ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 5 φορές, ενώ η Ferrari είναι η ομάδα με το αντίστοιχο ρεκόρ και κατέχοντας 7 νίκες. Στη μάχη των pole positions, ο Βρετανός πρωταθλητής είναι ισόπαλος με τον Sebastian Vettel, έχοντας 3 έκαστος. Ισοπαλία έχουμε και στις ομάδες, με τις Ferrari και Mercedes να έχουν εκκινήσει από την πρώτη θέση 6 φορές η καθεμία.

GRAND PRIX - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Ο Max Verstappen καταφθάνει στο Μπαχρέιν όντας 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κι έχοντας «καρφώσει» το βλέμμα του στον 4ο τίτλο του, που θα τον φέρει επί ίσοις όροις με ένα… άλλο παιδί-θαύμα της Red Bull Racing, τον Sebastian Vettel. Ακόμη και αν δεν υπάρξει ουσιαστική μάχη για τον τίτλο, ξεκινάμε τη σεζόν ελπίζοντας σε έναν μεγαλύτερο ανταγωνισμό σε σχέση με πέρσι.

Και μην ξεχνάτε: το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 17:00… η λογική σταματά και η Formula 1 ξεκινά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ φυσικά!