F1: Γιατί χαμογελά ο Wolff;

×

Τάκης Πουρναράκης

O επικεφαλής της Mercedes F1, βρίσκεται στην έρημο του Σακχίρ περιμένοντας την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Toto Wolff

Ο 52χρονος Αυστριακός και μέτοχος της ομάδας της Mercedes είδε τις προηγούμενες μέρες την W15 να ολοκληρώνει χωρίς προβλήματα τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Σακχίρ όπου αυτό το Σάββατο (17:00 απευθείας ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+) θα έχουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μιλώντας σχετικά ο Wolff τόνισε: «Μια νέα σεζόν φέρνει νέες ευκαιρίες και είναι συναρπαστικό ανυπομονώ για όλο το δράμα που αναπόφευκτα θα φέρει. Δεν ξεκινήσαμε καλά τις δυο προηγούμενες χρονιές. Υπήρχε εξέλιξη ανάμεσα στις W13 και W14, αλλά συχνά αποδεικνυόταν πολύ δύσκολο να πάρουμε το μέγιστο απ’ αυτά τα μονοθέσια, δεν ήταν σταθερά. Ο κύριος στόχος μας για το 2024 ήταν σαφής: να δημιουργήσουμε μια συνεπή και σταθερή πλατφόρμα εξέλιξης. Ένα μονοθέσιο που θα αντιδρά όπως περιμένουμε. Ώστε οι οδηγοί μπορούσαν να πιέζουν στο όριο. Ώστε μπορούμε να αναπτύξουμε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους την απόδοσή του σε πραγματικές επιδόσεις στην πίστα. Σε αυτούς τους δύο πρώτους αγώνες, σε Μάναμα και Τζέντα, θα κατανοήσουμε πολύ καλύτερα τη δουλειά που έχουμε κάνει. Ωστόσο, μετά τις δοκιμές εξέλιξης, μπορούμε να βγάλουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα. Οι οδηγοί είναι πολύ πιο ευχαριστημένοι με τη συνολική ισορροπία. Το μονοθέσιο λειτουργεί όπως περιμέναμε. Η συσχέτιση με τις προσομοιώσεις είναι ακριβής. Όλα αυτά είναι ενθαρρυντικά. Είναι μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε. Στις δοκιμές εξέλιξης είχαμε στόχο να μάθουμε για το νέο μονοθέσιο. Η προσοχή μας μπορεί τώρα να στραφεί στην απόδοση κατά τη διάρκεια ενός γύρου στο Μπαχρέιν. Η Red Bull, όπως ήταν αναμενόμενο, φαίνεται να είναι στην κορυφή του ανταγωνισμού. Πίσω της όμως οι διαφορές είναι μικρές. Σύντομα θα έχουμε μια ιδέα για το πού ακριβώς βρισκόμαστε . Καθήκον μας είναι να κλείσουμε το χάσμα προς τα εμπρός. Ότι κι αν πετύχουμε, όμως, όλη η ομάδα απολαμβάνει την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχει μια θετική ενέργεια διάχυτη από το εργοστάσιο ως την πίστα. Η σεζόν που έρχεται είναι μεγάλη. Θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα, αναπόφευκτα και προς τα κάτω. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε τους αγώνες. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε.

Μαρία Ανδρεάδη

Lewis Hamilton: «Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τη διαφορά από τη Red Bull»

Η σεζόν του 2023 ολοκληρώθηκε με τις 19 νίκες του Max Verstappen σε 22 αγώνες. Σε μία σεζόν απόλυτης κυριαρχίας όχι μόνο για τον Ολλανδό αλλά και για τη Red Bull Racing, που εξασφάλισε 21 συνολικά νίκες με τη συνεισφορά του Sergio Perez.

LEWIS HAMILTON

Με τις δοκιμές εξέλιξης να φέρνουν στο φως μερικά πρώτα δείγματα για τον ρυθμό των μονοθεσίων, η αυστριακή ομάδα μάλλον έχει αφήσει την πραγματική της δυναμική στο… σκοτάδι. Έδωσε, δηλαδή, ελπίδες στη McLaren, τη Ferrari και τη Mercedes ότι ίσως υπάρξει ένα μικρότερο χάσμα κι ένας ουσιαστικός ανταγωνισμός.

Παρόλα αυτά, ο Lewis Hamilton δεν πείθεται από το «κρυφτό» της Red Bull και παραδέχεται ότι η αντίπαλη πλευρά έχει ήδη σημαντικό προβάδισμα. «Πιστεύω ότι η Red Bull έχει φανερά απομακρυνθεί μπροστά,» είπε ο Βρετανός πρωταθλητής.

«Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να τελειώσω τη σεζόν ψηλά με αυτήν την ομάδα κι έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε συμβαίνει,» διαβεβαίωσε. «Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τη διαφορά από τη Red Bull με κάποιον τρόπο