O Χάμιλτον ετοιμάζεται να ντυθεί στα κόκκινα της Ferrari

×

Πάνος Σεϊτανίδης

Το όνομα του Lewis Hamilton είχε πολλάκις στο παρελθόν συνδεθεί με τη Scuderia Ferrari, όμως παρά τις επιβεβαιωμένες επαφές και συζητήσεις, αυτές δεν είχαν μετουσιωθεί σε κάποια συνεργασία. Άλλωστε ο Βρετανός που έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με τη McLaren, από το 2013 είχε θεωρητικά άρρηκτους δεσμούς με τη Mercedes-AMG F1, με την οποία έφτασε στο αγωνιστικό Έβερεστ κατακτώντας έξι από τους συνολικά επτά παγκόσμιους τίτλους του.

ΧΑΜΙΛΤΟΝ Σ. ΑΡΑΒΙΑ


Να όμως που η έννοια της… φανέλας, επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά πως σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, αφορά μόνο τους ρομαντικούς θεατές – όχι τους επαγγελματίες. Έτσι λοιπόν ο Χάμιλτον είναι μία ανάσα από το να ντυθεί στα «κόκκινα». Δεν είναι απλά μία φήμη για να ταράξει τα νερά, είναι μία κίνηση που σύμφωνα με τις πηγές μας, έχει οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα τα επόμενα 24ωρα.

ΛΕΚΛΕΡ ΜΕΞΙΚΟ

Μάλιστα, το ενδιαφέρον σε αυτή τη μετεγγραφή που μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη αυτής της χιλιετίας, είναι πως αφορά στη σεζόν του 2025! Ο 39χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τα «ασημί βέλη» έως και το 2025 αλλά ως γνωστόν, στον κόσμο της Formula 1 τα συμβόλαια είναι για να σπάνε.

Έτσι, αναμένεται να τον δούμε στο πλευρό του Σαρλ Λεκλέρ από την επόμενη σεζόν, σε ένα εκρηκτικό δίδυμο που θα συνδυάζει ταλέντο με εμπειρία. Καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά έχει παίξει και ο νυν επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, με τον οποίο ο Χάμιλτον είχε συνεργαστεί στο κυνήγι και την κατάκτηση του τίτλου στο GP2 (σ.σ. τη σημερινή Formula 2).

ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Και φυσικά, το γεγονός πως ο Χάμιλτον αποτελεί εδώ και χρόνια διακαή πόθο του Τζον Ελκαν, του Προέδρου της Ferrari, που φέρεται να έχει προσφέρει στον Βρετανό οδηγό «Γη και Ύδωρ» - όχι μόνο ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ένας… 40χρονος το 2025 αθλητής και μία πολυσχιδή συνεργασία που θα επεκτείνετε και σε άλλους τομείς, πράγμα που έκανε τη διαφορά για τον Λιούις.

Το φιτίλι λοιπόν έχει ανάψει για τα καλά, αναμένουμε το «μπαμ»!