Τέλος ο Steiner από τη Haas - Ορίστηκε νέος επικεφαλής

×

Μαρία Ανδρεάδη

Μόλις ενάμιση μήνα πριν την έναρξη της μεγαλύτερης σεζόν στην ιστορία της Formula 1, η Haas αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση του Guenther Steiner από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας. Μία απόφαση που "ταρακούνησε" τόσο τους θαυμαστές όσο και το grid, λόγω της δημοφιλίας του... αθυρόστομου Ιταλού.

Guenther Steiner

Ο Steiner κατείχε αρχηγικά καθήκοντα ήδη από την είσοδο της ομάδας στο άθλημα το 2016. Ωστόσο, το όραμά του ξεκίνησε το 2014, όταν κατάφερε να πείσει τον Gene Haas σε επενδυτικό επίπεδο και με τη στήριξη της Ferrari, για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο ιδιοκτήτης της, ωστόσο, αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Ιταλού, που έληξε με το τέλος του 2023.

Μιλώντας για την απόφαση αυτή, ο Gene Haas εξήγησε ότι όλα ήταν θέμα απόδοσης. "Δε λέω ότι είναι λάθος του Guenther, αλλά φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μια αλλαγή και να δοκιμάσουμε μία διαφορετική κατεύθυνση," είπε.

"Στην τελική, όλα είναι θέμα απόδοσης," συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. "Δε με ενδιαφέρει να είμαι 10ος πλέον."

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και ο αντικαταστάτης του Ιταλού. Ο Ayao Komatsu παίρνει... προαγωγή από τη θέση του επικεφαλής μηχανολογίας, έχοντας ξεκινήσει τη θητεία του στην ομάδα το 2016 ως αρχιμηχανικός αγώνα.

Οι ανακατατάξεις αυτές δεν ήταν οι μόνες, καθώς αποχώρησε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Simone Resta. Ο Ιταλός εργαζόταν στην ομάδα με τη μορφή "δανεισμού", έχοντας μετακινηθεί από τη Ferrari.

Με το βλέμμα στραμμένο στους 24 αγώνες του 2024, θα μπορέσει η Haas να πετύχει κάτι καλύτερο από τους 12 βαθμούς του 2023;