Οι αγώνες sprint του 2024

×

Η Formula 1 ανακοίνωσε τις έξι πίστες που θα φιλοξενήσουν αγώνα sprint στη διάρκεια της σεζόν του 2024.

Αυστρία και Βραζιλία θα διοργανώσουν για τρίτη φορά έναν τέτοιο αγώνα, το Όστιν του Τέξας και το Κατάρ θα φιλοξενήσουν για δεύτερη χρονιά sprint, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αγώνας sprint σε Κίνα και Μαϊάμι.

Το πρόγραμμα των αγώνων sprint καταρτίστηκε με στόχο αυτοί να διεξαχθούν σε πίστες που... προσφέρονται για προσπεράσματα και ευνοούν τις «μάχες» των μονοθεσίων από κοντινή απόσταση. Από το 2021, όταν τέθηκε σε εφαρμογή, το format του sprint είχε θετικό αντίκτυπο στα νούμερα της τηλεθέασης, ειδικά την Παρασκευή σε σύγκριση με τις περιόδους των «κανονικών» ελεύθερων δοκιμαστικών, και παρείχε επιπλέον δράση και ανταγωνισμό στους φιλάθλους στα έξι grand prix που περιλάμβαναν έναν τέτοιο αγώνα. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen σε 21 αγορές, το κοινό που παρακολούθησε τη μετάδοση των δοκιμαστικών για το εφετινό grand prix του Αζερμπαϊτζάν ήταν αυξημένο κατά 83% σε σχέση με τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του 2022, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το grand prix των ΗΠΑ κα το βελγικό grand prix ήταν +139% και +34%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1 τον Νοέμβριο, υπήρξε συνολική υποστήριξη για μια... αναβάθμιση στο format του sprint για το 2024, προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος εξορθολογισμός στο αγωνιστικό τριήμερο, με το να διαχωριστούν οι δραστηριότητες του sprint από αυτές για το γκραν πρι. Η τελική πρόταση θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή της Formula 1 ενόψει της πρώτης συνεδρίασής της για το 2024. Μετά από αυτή τη συνεδρίαση, θα ανακοινωθούν ενδεχόμενες αλλαγές στο format του sprint.

Τα grand prix του 2024 που θα περιλαμβάνουν αγώνες sprint έχουν ως εξής:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)