GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Verstappen στο φινάλε – Στην 3η θέση κατασκευαστών η Ferrari

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Νικητής ο Max Verstappen για 19η φορά φέτος, στο μεγάλο φινάλε του Άμπου Ντάμπι.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Όταν έσβησαν για τελευταία φορά τα κόκκινα φώτα στο Άμπου Ντάμπι, ο Max Verstappen κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία, αν και ο Charles Leclerc έκανε μία γενναία προσπάθεια για να ανέβει στην κορυφή.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Καλή εκκίνηση είχε και ο Lando Norris που πήρε την 4η θέση από τον George Russell και λίγους γύρους αργότερα κατάφερε να ανέβει στην κορυφαία τριάδα, προσπερνώντας τον teammate του, τον Oscar Piastri.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Έτσι, ο νεαρός Αυστραλός έμεινε να μάχεται με τον Russell, με την 4η θέση να εναλλάσσεται μεταξύ τους μέχρι και τις πρώτες αλλαγές ελαστικών. Από τους κορυφαίους, ο Piastri ήταν ο πρώτος που τόλμησε να μπει στα pits για να επιλέξει ένα σετ σκληρής γόμας.

Ο Norris αντιμετώπισε πρόβλημα (διάρκειας 5 δευτερολέπτων) με τη δική του αλλαγή, καθώς υπήρξε πρόβλημα με το αερόκλειδο στον πίσω αριστερό τροχό. Έτσι, έμεινε πίσω από τον Russell αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα μπροστά από τον έτερο οδηγό της McLaren.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Την ίδια ώρα, ο Carlos Sainz προσπαθούσε να ανελιχθεί εκκινώντας από τη 16η θέση, όμως ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους και είχε ξεκινήσει τον αγώνα του με τη σκληρή γόμα.

Με τις δεύτερες αλλαγές, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari έμεινε εκτός και συνέχισε τον αγώνα του με ένα pit stop, ελπίζοντας σε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο μεταξύ είχε καταφέρει να αναρριχηθεί μέχρι την 8η θέση και είχε να εκτελέσει το δύσκολο έργο της διατήρησης ελαστικών και της άμυνας απέναντι στον Fernando Alonso και στον Lewis Hamilton που βρίσκονταν πίσω του.

Ένα έργο που καταρρίφθηκε στον 46ο γύρο, πρώτα από τον συμπατριώτη του και αμέσως μετά από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Ο Sergio Perez δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για επαφή που είχε με τον Norris στον 47ο γύρο.

Οι τελευταίοι γύροι ήταν συναρπαστικοί. Ο Sainz ήταν αναγκασμένος να επιστρέψει στα pits για δεύτερη αλλαγή, “χαραμίζοντας” τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Leclerc έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να “σώσει” το τελικό αποτέλεσμα στην κατάταξη, δίνοντας slipstream στον Perez κι αφήνοντάς τον να περάσει, όμως ήταν αργά.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Έτσι, με την ποινή που εφαρμόστηκε στον Μεξικανό, οι Leclerc και Russell πλαισίωσαν τον… ανενόχλητο Verstappen στο βάθρο, που συμπλήρωσε τις 19 νίκες σε 22 αγώνες φέτος.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Η Ferrari τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ ο Sainz έχασε στον “ισπανικό εμφύλιο”, απέναντι στον Fernando Alonso.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ