GP Άμπου Ντάμπι: Χωρίς πολλή προσπάθεια την τελευταία pole position της σεζόν ο Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος άνθρωπος στην πίστα της Γιας Μαρίνα σε κάθε μέρος των κατατακτήριων δοκιμών, παίρνοντας την pole position από τον Charles Leclerc που πίεσε, αλλά δεν τα κατάφερε.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ανταγωνισμό στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και με χρόνο , έκλεισε την κυριαρχική για αυτόν σεζόν του 2023 με 12 pole position. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Charles Leclerc και Oscar Piastri.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Q1

Ο Verstappen έθεσε τον ρυθμό στο ξεκίνημα, με τις πρώτες προσπάθειες των Leclerc και Norris να φαίνονται ανεπαρκείς. Γρήγορες όπως και στις ελεύθερες δοκιμές συνέχιζαν να μοιάζουν οι Alpha Tauri και Williams, με τη βρετανική ομάδα να ανεβαίνει στη 2η θέση προσωρινά με τον Albon.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Στα αποφασιστικά περάσματα για το ξεκαθάρισμα των τεσσάρων τελευταίων θέσεων, οι Sainz και Piastri κινδύνεψαν όντας στη ζώνη αποκλεισμού, αλλά με έναν γρήγορο γύρο της ύστατης στιγμής, ο Αυστραλός μπήκε στο Q2. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τον Ισπανό ο οποίος δεν είχε τον ρυθμό στο γύρο και έμεινε εκτός, με τον ίδιο να τα ρίχνει στο κυκλοφοριακό και την παρεμπόδιση που προκάλεσε ο Gasly.

Ο Sargeant παρότι ήταν γρήγορος είδε δύο περάσματά του να ακυρώνονται λόγω παραβίασης ορίων πίστας. Ταυτόχρονα, οι δύο Red Bull έκαναν το 1-2 στους χρόνους με επίδειξη δύναμης. Εκτός συνέχειας λοιπόν, έμειναν οι Sargeant, Zhou, Bottas, Magnussen και Sainz.

Q2

Με μία τρομερή επίδοση που είδε τον χρόνο να πέφτει κάτω από το 1:24, ο Max Verstappen σημείωσε 1:23.740 εξαλείφοντας από νωρίς τον ανταγωνισμό στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Norris ήταν ο μοναδικός που πλησίασε κάπως τον χρόνο του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Στα τελευταία περάσματα του Q2, η επίδοση του Hamilton κρίθηκε ανεπαρκής, καθώς ο teammate του, George Russell τον έστειλε στη ζώνη αποκλεισμού. Και οι δύο οδηγοί της Mercedes προσπάθησαν να αποφύγουν τον αποκλεισμό τελευταία στιγμή, αλλά μόνο ο νεαρός Βρετανός το κατάφερε.

Απογοήτευση για τον Daniel Ricciardo που είδε τον Yuki Tsunoda να προκρίνεται στο Q3 σχετικά εύκολα, ενώ εκείνος έμεινε στη 15η θέση. Συνολικά, από τη συνέχεια της διαδικασίας αποκλείστηκαν οι Ricciardo, Albon, Stroll, Ocon και Hamilton.

Q3

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Η ιστορία επαναλήφθηκε και στο τρίτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Verstappen δεν είχε ανταγωνισμό και από τον πρώτο του γρήγορο γύρο έφτασε στο 1:23.445, περίπου τέσσερα ολόκληρα δέκατα ταχύτερα από τον Lando Norris.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Στη μάχη της 2ης θέσης, ο Charles Leclerc την «έκλεψε» από τις McLaren εντυπωσιακά την ύστατη στιγμή. Εκπληκτική επίδοση από τους Hulkenberg και Tsunoda που θα εκκινήσουν το Grand Prix από τις θέσεις 8 και 6, αντίστοιχα.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στο Άμπου Ντάμπι:

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ