GP Άμπου Ντάμπι: Επέδειξε ρυθμό ο Russell στο FP3, εντυπωσιακή η Williams και η McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο George Russell σημείωσε από νωρίς την καλύτερη επίδοση στο τρίτο και τελευταίο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Άμπου Ντάμπι, την ώρα που η Red Bull Racing ακόμα ψάχνεται.

George Russell

Ο νεαρός οδηγός της Mercedes πέτυχε για δεύτερη φορά αυτό το τριήμερο τον καλύτερο χρόνο σε ελεύθερες δοκιμές και πλέον αναμένει με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση τις κατατακτήριες δοκιμές του απογεύματος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο McLaren, ενώ η Williams φάνηκε να έχει ρυθμό για να μπει στην πρώτη εξάδα.

Η μαλακή γόμα σχεδόν μονοπώλησε στα πρώτα περάσματα του FP3, με όλους τους οδηγούς να βρίσκονται σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Από την εξίσωση έβγαιναν οι δύο Ferrari που σημείωναν γύρους με τη μέση γόμα.

Ο Russell ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων περίπου 15 λεπτά μετά το ξεκίνημα και εκεί έκλεισε το πρώτο μισάωρο της διαδικασίας. Ανταγωνιστικούς χρόνους άρχισε να σημειώνει η Williams προς το τέλος, ενώ Red Bull Racing και McLaren δεν έδειχναν τον πραγματικό τους ρυθμό.

Λίγο πριν τα τελευταία 10 λεπτά του FP3 όμως, τα πορτοκαλί μονοθέσια έδειξαν για τί είναι ικανά και ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3 των χρόνων. Την ίδια ώρα, οι δύο Williams είχαν κατορθώσει να βρίσκονται στις θέσεις 4 και 7 με σημαντικές επιδόσεις.

Κανείς δεν κατάφερε μέχρι το τέλος να νικήσει το 1:24.418 του George Russell κι έτσι ο Βρετανός πήρε την 1η θέση του FP3, λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.