GP Άμπου Ντάμπι: Στην κορυφή των χρόνων ο Leclerc στην… ελάχιστη δράση του FP2

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο Charles Leclerc κατάφερε να σημειώσει το ταχύτερο πέρασμα με τη μαλακή γόμα στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Άμπου Ντάμπι, σε αυτά τα… ούτε 20 λεπτά διαδικασίας.

Charles Leclerc

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris και Max Verstappen. Οι συγκρούσεις των Carlos Sainz και Nico Hulkenberg σε διαφορετικά χρονικά σημεία, δεν επέτρεψαν να δούμε πολλή δράση στο FP2.

Το grid επαναφέρθηκε στην κανονική του μορφή, μετά τους 10 οδηγούς της F2 που έλαβαν μέρος στο FP1 και οι δοκιμές με όλους τους συμμετέχοντες του Grand Prix ξεκίνησαν.

Δυστυχώς, πριν κλείσει καν το πρώτο δεκάλεπτο, η διαδικασία (όχι ο χρόνος) διακόπηκε με το καθεστώς κόκκινης σημαίας, λόγω εξόδου του Sainz ο οποίος πίεσε λίγο παραπάνω στη στροφή 3 και κατέληξε στις μπαριέρες.

Μόνο 25 λεπτά έμειναν στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών μόλις δόθηκε το σήμα για συνέχεια από τους αγωνοδίκες. Οι ομάδες διαχωρίστηκαν σε αυτές που άρχισαν τις δοκιμές με τη μέση και σε αυτές που τις άρχισαν με τη μαλακή γόμα.

Όχι και για… πολύ όμως. Ο Hulkenberg ζήλεψε τον Sainz και στον πρώτο του γρήγορο γύρο, πήρε πολύ κερμπ στην έξοδο της στροφής 1, χτυπώντας έτσι με δύναμη τη Haas στην πίσω αεροτομή και τον πίσω δεξιά τροχό. Αυτόματα λοιπόν, το FP2 διακόπηκε ξανά.

Με μόλις 15 λεπτά πια να απομένουν στη διαδικασία, οι οδηγοί άρχισαν επίσημα τα γρήγορα περάσματα, κυρίως με τη μαλακή γόμα. Ο Charles Leclerc ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή των επιδόσεων, σημειώνοντας 1:24.809, ένα πέρασμα που δεν κατάφερε να νικήσει κανείς.

Χιλιοστά μακριά από τον Μονεγάσκο κατάφερε να βρεθεί ο Lando Norris, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνεται από τον Max Verstappen.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2:

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ - FP2