GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Russell FP1 σε ένα αναγνωριστικό FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο George Russell σε μία μη ενδεικτική περίοδο πρώτων ελεύθερων δοκιμών, αφού 10 εκ των 20 οδηγών που συμμετείχαν ήταν rookies.

George Russell

Μόλις 10 οδηγοί της Formula 1 συμμετείχαν στην τελευταία πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για φέτος. Ας δούμε, όμως, από ποιους «πρωτάρηδες» αντικαταστάθηκαν:

1)      Ο Jake Dennis αντικατέστησε τον Max Verstappen

2)      Ο Isack Hadjar αντικατέστησε τον Sergio Perez

3)      Ο Robert Shwartzman αντικατέστησε τον Charles Leclerc

4)      Ο Frederik Vesti αντικατέστησε τον Lewis Hamilton

5)      Ο Jack Doohan αντικατέστησε τον Esteban Ocon

6)      Ο Pato O’Ward αντικατέστησε τον Lando Norris

7)      Ο Oliver Bearman αντικατέστησε τον Nico Hulkenberg

8)      Ο Theo Pourchaire αντικατέστησε τον Zhou Guanyu

9)      Ο Felipe Drugovich αντικατέστησε τον Fernando Alonso

10)  Ο Zak O’Sullivan αντικατέστησε τον Alexander Albon

 

Έτσι, είδαμε τους οδηγούς να «πειραματίζονται» με τα όρια, τόσο της πίστας όσο και των μονοθεσίων καθαυτών. Οι ομάδες συγκέντρωσαν τα δεδομένα τους, ώστε να ρυθμίσουν σωστά το στήσιμο των μονοθεσίων, καθώς πολλοί παραπονέθηκαν για εκτεταμένη επαφή του πατώματος με το οδόστρωμα. Ειδικά η Ferrari δε θα ήθελε να ρισκάρει έναν ακόμη αποκλεισμό, όπως αυτόν στο Τέξας, λόγω μεγάλης φθοράς στη σανίδα, την ώρα που δίνει τη δική της μάχη με τη Mercedes.

Ο Logan Sargeant τέθηκε υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες για επικίνδυνη οδήγηση, καθώς εμπόδισε την προσπάθεια του Jack Doohan στην τελευταία στροφή της πίστας στη Yas Marina.

Μόνο ο Pourchaire έκανε χρονομετρημένους γύρους με τη σκληρή γόμα, ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν τη μαλακή και τη μέση. Έτσι, ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή ο George Russell, με χρόνο 1:26.072. Ο Felipe Drugovich έκανε την έκπληξη, μένοντας 288 χιλιοστά πίσω από τον πρωτοπόρο, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo, με χρόνο 1:26.433.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάταξη αυτή δεν είναι ενδεικτική της πραγματικής δυναμικής των ομάδων κι αναμένεται να αλλάξουν πολλά στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, που θα μεταδοθούν στις 15:00 μέσω του ΑΝΤ1+.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ