Leclerc: «Πολύ διαφορετικό το Άμπου Ντάμπι από το Λας Βέγκας»

×

Γιώργος Ανανίδας

Δύσκολα θα επαναληφθεί η ανταγωνιστικότητα που η επέδειξε η Ferrari στο Λας Βέγκας και στο Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με τον Charles Leclerc.

Charles Leclerc

Το υψηλών ταχυτήτων σιρκουί πόλης στην «Πόλη της Αμαρτίας» ταίριαξε πολύ στην SF-23 το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο, με τους Leclerc και Sainz να κάνουν τους δύο ταχύτερους χρόνους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στον αγώνα, ο Μονεγάσκος πάλεψε με τις δύο Red Bull, προσπερνώντας τες συνολικά τρεις φορές και τερματίζοντας 2ος με εντυπωσιακή προσπέραση στον Sergio Perez στον τελευταίο γύρο.

Υπενθυμίζουμε, ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στο χειρότερο χρονικό σημείο για τον οδηγό της Ferrari, στερώντας του έτσι την ευκαιρία να κυνηγήσει τη νίκη.

Ο Leclerc πιστεύει ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες στο Λας Βέγκας βοήθησαν την SF-23 με τα ελαστικά, αλλά η επιστροφή σε πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες στο Άμπου Ντάμπι θα προκαλέσει δυσκολίες στα κόκκινα μονοθέσια.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε μετά τον αγώνα της Νεβάδα:

«Η θερμοκρασία στο Βέγκας τονίζει τι συμβαίνει με το μονοθέσιό μας, συνθήκες σαν εκεί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

Έχει πάρα πολύ κρύο και η υπερθέρμανση εδώ δεν ήταν τόσο πρόβλημα. Υπήρχε μεγαλύτερη μετατόπιση γόμας και μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς μας να κρατήσουμε τα ελαστικά στη βέλτιστη θερμοκρασία. Σε αυτό είμαστε πολύ καλοί.

Όταν όμως είναι πιο ζεστά, ζοριζόμαστε. Επομένως, δεν έχω αυτοπεποίθηση, διότι το Άμπου Ντάμπι θα είναι πολύ πιο δύσκολο συγκριτικά με εδώ» τόνισε ο Charles Leclerc.