Τα φώτα θα σβήσουν για τελευταία φορά φέτος στο Άμπου Ντάμπι

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο τελευταίος γύρος της σεζόν του 2023 θα ολοκληρωθεί στο Άμπου Ντάμπι, με τον 22ο αγώνα της χρονιάς.
Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν για τελευταία φορά φέτος στην πίστα της Yas Marina, που έχει μήκος 5.281 μέτρα, σε έναν αγώνα 58 γύρων. Η διάταξη αποτελείται από 16 στροφές και 2 ζώνες DRS.

GP - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Ένα μεγάλο φινάλε που θα καθοριστεί από τη μάχη μεταξύ των Mercedes και Ferrari. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς πίσω από τη γερμανική, και το αποτέλεσμα στην κατάταξη μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Οι δύο Ισπανοί του grid, Fernando Alonso και Carlos Sainz, είναι ισόβαθμοι στη μάχη τους για την 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Ποιος θα αναδειχθεί ανώτερος;

GP - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Το Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον 15ο αγώνα Formula 1 στην ιστορία του. Μία χώρα που έχει στέψει παγκόσμιους πρωταθλητές ουκ ολίγες φορές. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα του 2021, που είδε τον Max Verstappen να περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να κερδίζει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές του αθλήματος.

GP - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Ο Lewis Hamilton είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες (5), τις περισσότερες pole positions (5) και τα περισσότερα βάθρα (10) στη Yas Marina, την ώρα που οι Mercedes και Red Bull Racing είναι ισόπαλες ως προς τις νίκες (6) και τις pole positions (6).

GP - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Η Ferrari, με τη σειρά της, επιθυμεί να συνεχίσει το σερί των pole positions που έχει ξεκινήσει από τη Βραζιλία, κυνηγώντας τη 250η εκκίνηση από την πρώτη θέση στην ιστορία των “κόκκινων”. Ο Max Verstappen, από την άλλη, θα ήθελε πολύ να ισοφαρίσει τον Nigel Mansell, εξασφαλίζοντας την 32η pole position της καριέρας του.

GP - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Στο Λας Βέγκας, ο Ολλανδός πρωταθλητής πήρε την 53η του νίκη, όσες ακριβώς κατέχει και ο (παλαίμαχος πλέον) Sebastian Vettel. Θα καταφέρει να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού για 19η φορά φέτος;

GP - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Το μεγάλο φινάλε μίας συναρπαστικής σεζόν θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+.