Wolff: «Άστοχα όσα έλεγαν κάποιοι, ήταν ένα υπέροχο τριήμερο»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Mercedes εκθείασε το φαντασμαγορικό event του Λας Βέγκας, τονίζοντας πως η δριμεία κριτική που ασκήθηκε μετά τη ζημιά του FP1, πλέον δείχνει εντελώς άστοχη.

 Toto Wolff

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Formula 1 στο Λας Βέγκας ξεκίνησε πολύ στραβά την Πέμπτη (τοπική ώρα), όταν οι βαλβίδες από καπάκι φρεάτιου έσκασαν και το σιδερένιο κάλυμμα εκτοξέυθηκε μαζί με το τσιμέντο της ασφάλτου, διαλύοντας έτσι την SF-23 του Carlos Sainz και λιγότερο την Alpine του Esteban Ocon.

Όλα αυτά, μετά από μόλις 8 λεπτά δράσης στο FP1, γεγονός που προκάλεσε 2:30 ώρες καθυστέρηση στο FP2, με τους φιλάθλους ταυτόχρονα να απομακρύνονται από την πίστα, έπειτα από κυβερνητική απόφαση.

Το πρόβλημα αυτό της πίστας σύντομα έγινε viral, κρίθηκε εντόνως από τη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού και το τριήμερο μαυρίστηκε πριν καν καλά καλά ξεκινήσει.

Η Mercedes ήταν εξ αρχής πολύ θετικά προσκείμενη στο μεγάλο event και ο Toto Wolff μπήκε στη διαδικασία ακόμα και να τσακωθεί με δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου μετά το συμβάν. Μάλιστα χαρακτήρισε την κριτική «εντελώς γελοία».

Μετά το τέλος του αγώνα ο οποίος χάρισε συναρπαστικές μάχες και θεματικές στιγμές, ο Αυστριακός επικεφαλής δεν κρατήθηκε και εξέθεσε όσους ήταν τόσο αρνητικοί με το Λας Βέγκας μετά την αστοχία του FP1.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Πολλά που ειπώθηκαν φαίνονται κάπως άστοχα ή υπερβολικά αρνητικά τώρα, διότι φεύγουμε από το Λας Βέγκας μετά από ένα υπέροχο τριήμερο.

Πιστεύω ότι θα αυξήσει τη φήμη της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα. Δεν βρίσκω τίποτα αρνητικό. Το καπάκι του φρεάτιου δεν ήταν τίποτα., όπως ξαναείπα.

Όταν βλέπω ξανά τί έγινε απόψε, βλέπω έναν εκπληκτικό αγώνα, υπέροχο κοινό, ένα τεράστιο event και καλές μάχες μπροστά. Αυτό θα θυμάμαι από τον εναρκτήριο αγώνα του Grand Prix στο Λας Βέγκας.

Τίκαρε όλα τα κουτάκια» επεσήμανε ο Toto Wolff.