Leclerc: «Έπρεπε να μου δοθεί η θέση πίσω»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Charles Leclerc νιώθει ότι έπρεπε να δοθεί εντολή από τους αγωνοδίκες ο Max Verstappen να του επιστρέψει τη θέση πίσω, εφόσον ο Ολλανδός έσπρωξε τον οδηγό της Ferrari εκτός πίστας στην εκκίνηση του Grand Prix στο Las Vegas.

 Charles Leclerc

Ο Verstappen εκκίνησε εκπληκτικά από τη γραμμή στον αγώνα της Νεβάδα και «βούτηξε» στη στροφή 1, για να επιτεθεί στον poleman. Το αποτέλεσμα ήταν όμως λίγο διαφορετικό από ό,τι περίμενε, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής έστειλε εκτός πίστας τον Leclerc, κερδίζοντας έτσι την πρωτοπορία.

Το συμβάν ερευνήθηκε από τη FIA και παρά τη μεγάλη της καθυστέρηση να βγάλει πόρισμα, έδωσε στον Verstappen 5 δευτερόλεπτα ποινή. Ο 26χρονος εξέτισε την ποινή στο πιτ-στοπ, έπειτα από ένα γρήγορο και καθαρό πρώτο stint.

Το πλάνο του απέτυχε προς ώρας, όταν ο Leclerc αντεπιτέθηκε με τη μέση γόμα και πήρε πίσω την πρωτοπορία, αλλά ένα αυτοκίνητο ασφαλείας του χάλασε τα σχέδια και βοήθησε τον οδηγό της Red Bull Racing να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία.

Απογοητευμένος ο Μονεγάσκος, δήλωσε μετά το φαντασμαγορικό Grand Prix του Λας Βέγκας ότι το πιο δίκαιο από όλα θα ήταν ο Verstappen να του έδινε τη θέση πίσω.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Leclerc:

«Προφανώς, ήμασταν στο όριο και πέρα από το όριο και πιστεύω ότι του άξιζε η ποινή 5 δευτυερολέπτων. Σωστή ήταν και την εξέτισε.

Απλά πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, το καλύτερο θα ήταν η FIA να ζητάει να δοθεί η θέση πίσω, γιατί πιστεύω ότι είναι μεγάλο το πλεονέκτημα του να είσαι μπροστά με καθαρό αέρα και να προσέχεις τα ελαστικά σου» τόνισε ο οδηγός της Ferrari.