GP Λας Βέγκας: Νίκη Verstappen – Συναρπαστική μάχη Perez και Leclerc για τη 2η θέση

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο Max Verstappen μπορεί να πήρε τη νίκη στο Λας Βέγκας, όμως αυτήν τη φορά δεν ήταν εύκολη αποστολή.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Οι θερμοκρασίες των ελαστικών προκάλεσαν προβλήματα με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Τόσο ο Charles Leclerc όσο και ο Max Verstappen είχαν καλές αντιδράσεις, όμως ήταν ο Ολλανδός που πήρε την εσωτερική και τελικά την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μονεγάσκου που ισχυρίστηκε ότι ο Verstappen τον έσπρωξε εκτός πίστας.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Η κίνηση αυτή τέθηκε υπόψη των αγωνοδικών και πράγματι ο Leclerc δικαιώθηκε, αφού ο οδηγός της Red Bull Racing δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Πίσω τους, ο Fernando Alonso έχασε εντελώς τον έλεγχο φτάνοντας στην πρώτη στροφή και έκανε ένα τετακέ που προκάλεσε χάος στις μεσαίες θέσεις. Ο Valtteri Bottas βρέθηκε σταματημένος μπροστά από τον -αναποδογυρισμένο- Ισπανό, ενώ ο Sergio Perez δεν πρόλαβε να αποφύγει έγκαιρα την καραμπόλα μπροστά του, τραυματίζοντας την μπροστινή του πτέρυγα. Θύμα της σύγχυσης αυτής έπεσε και ο Carlos Sainz, που ακούμπησε το πίσω αριστερό ελαστικό του Lewis Hamilton κι έκανε επίσης τετακέ, πέφτοντας στη 17η θέση.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Ο πρώτος γύρος ήταν δείγμα των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν οι οδηγοί με τις θερμοκρασίες των ελαστικών στον υπόλοιπο αγώνα.

Στον τρίτο γύρο, ο Lando Norris έχασε το πίσω μέρος φτάνοντας προς το τέλος της μεγάλης ευθείας, συγκρούστηκε με τις μπαριέρες και συνέχισε ευθεία στην έξοδο διαφυγής, καταλήγοντας και πάλι στις μπαριέρες. Ο Βρετανός επιβεβαίωσε ότι ήταν σώος και αβλαβής, κι ένα αυτοκίνητο ασφαλείας επιβράδυνε τον ρυθμό των μονοθεσίων.

Με την επανεκκίνηση, δόθηκε το έναυσμα για πολλά προσπεράσματα στη μεγάλη ευθεία, όμως μετά τις πρώτες αλλαγές η τράπουλα ανακατεύτηκε πολλές φορές.

Στο μεταξύ, ο Max Verstappen εκτέλεσε την ποινή του στα pits και ξεκίνησε την ανάβασή του προς την κορυφή. Μια ανάβαση με εμπόδια, καθώς στη μάχη του με τον George Russell, οι δυο τους συγκρούστηκαν και ο Βρετανός συνέλεξε μία ποινή 5 δευτερολέπτων.

Στην κόντρα για την πρώτη θέση είχαν ριχτεί ο Leclerc με τον Perez, με την πρωτοπορία να εναλλάσσεται μεταξύ των δύο. Όμως ο Μονεγάσκος φάνηκε να χάνει την επίδοσή του και τελικά να πέφτει στην 3η θέση.

Ο Verstappen ήταν και πάλι πρωτοπόρος στον 37ο γύρο.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Η μονομαχία μεταξύ Perez και Leclerc για τη 2η θέση, όμως, συνεχίστηκε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Και ο Μονεγάσκος κέρδισε την μεταξύ τους κούρσα την ύστατη στιγμή.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Ένα εντυπωσιακό φινάλε σε ένα τριήμερο-υπερθέαμα.

Η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Leclerc, Perez, Ocon, Stroll, Sainz, Hamilton, Russell, Alonso, Piastri, Gasly, Albon, Magnussen, Ricciardo, Zhou, Sargeant και Bottas. Οι Tsunoda, Hulkenberg και Norris δεν πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ