GP Λας Βέγκας: Κυριαρχία Leclerc στη μάχη της pole – H Williams στο Q3

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Στη μάχη της pole position υπό τα αμέτρητα φώτα του Λας Βέγκας, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Charles Leclerc.

Charles Leclerc

Τον γρήγορο ρυθμό που είχε στις ελεύθερες δοκιμές επικύρωσε η Ferrari στις κατατακτήριες, με τον Charles Leclerc να θέτει ρυθμό ήδη από το πρώτο του πέρασμα στην πίστα του Λας Βέγκας.

Carlos Sainz - Charles Leclerc - Max Verstappen

Μόνο η Red Bull του Max Verstappen φαινόταν να βρίσκεται πιο κοντά στους “κόκκινους”, όμως δεν ήταν αρκετή η επίδοσή της για να υπάρξει μία πραγματική κόντρα.

Charles Leclerc

Οι Leclerc και Sainz έκαναν αμέσως το 1-2 στο Q1, κι έκτοτε δεν άλλαξε η κατάταξη στην κορυφή σε κανένα από τα τρία μέρη της διαδικασίας.

Ουσιαστικά, ο ρυθμός όλων των ομάδων φάνηκε από το Q1, για να προμηνύσουν τη συνέχεια. Οι δύο McLaren αποκλείστηκαν ήδη από το πρώτο μέρος, χωρίς να μπορούν να κυνηγήσουν ένα καλό χρονομετρημένο γύρο. Αντιθέτως, η Williams και η Haas δεν έδωσε απλώς “σημεία ζωής”, αλλά απέδειξαν ότι αξίζουν μία θέση στη δεκάδα.

Και πράγματι το κατάφεραν. Ο Nico Hulkenberg μπορεί να μην προκρίθηκε στο Q3, όμως ο teammate του, Kevin Magnussen, και οι δύο Williams του Alex Albon και του τοπικού ήρωα Logan Sargeant έδωσαν μία εντυπωσιακή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αυτό σήμαινε ότι έμειναν εκτός τελικής μάχης δύο μεγάλα πρόσωπα: οι διεκδικητές της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος οδηγών, Sergio Perez και Lewis Hamilton. Ο πρώτος επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας τρία λεπτά πριν την καρό σημαία στο Q2 και δεν προσπάθησε καν ένα τελευταίο πέρασμα -ίσως δεν περίμενε ότι η Williams και ο Magnussen θα είχαν γρήγορο ρυθμό. Ο Βρετανός πρωταθλητής, από πλευράς του, παραδέχθηκε ότι απλώς δεν μπορούσε να είναι ταχύτερος.

Με την ολοκλήρωση των κατατακτήριων, ο Charles Leclerc “έσπασε” το φράγμα του 1:33, σημειώνοντας πέρασμα με χρόνο 1:32.726, ενώ ο Carlos Sainz βρισκόταν πίσω του κατά μόλις 44 χιλιοστά. Ωστόσο, ο Ισπανός έχει ήδη δεχθεί ποινή 10 θέσεων για αλλαγή εξαρτημάτων μετά από το συμβάν στο FP1.

Max Verstappen

Πίσω τους, κατά σχεδόν 4 δέκατα, ο Max Verstappen έκανε το καλύτερο που μπορούσε σε μία RB19 που δεν ταιριάζει στα δεδομένα του Λας Βέγκας. Αν και προκρίθηκε 4ος, ο George Russell θα εκκινήσει 3ος, ελπίζοντας σε έναν καλύτερο ρυθμό αύριο από αυτόν που είχε σήμερα.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Leclerc, Sainz, Verstappen, Russell, Gasly, Albon, Sargeant, Bottas, Magnussen, Alonso, Hamilton, Perez, Hulkenberg, Stroll, Ricciardo, Norris, Ocon, Zhou, Piastri, Tsunoda.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ