GP Λας Βέγκας – FP3: Πρόωρο τέλος λόγω Albon, με τον Russell στην κορυφή

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο George Russell σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο τρίτο και τελευταίο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Λας Βέγκας, καθώς αρκετοί δεν πρόλαβαν, λόγω μίας σύγκρουσης του Alex Albon, να σημειώσουν δυνατό χρόνο με τη μαλακή γόμα.

George Russell

Μόλις επτά οδηγοί είχαν βγει στην πίστα για να κάνουν δοκιμαστικούς γύρους στα πρώτα 15 λεπτά του FP3. Οι τέσσερις εξ αυτών ήταν οι οδηγοί της Ferrari και της Mercedes οι οποίοι ξεκίνησαν δοκιμές με τη μέση γόμα.

Έπειτα από 20 λεπτά ελεύθερων δοκιμών, το grid είχε χωριστεί σε αυτούς με τη μαλακή και τη μέση γόμα. Ο Max Verstappen προτίμησε τα κόκκινα διακριτικά της Pirelli για τους πρώτους του γύρους οι οποίοι ολοκληρώθηκαν για πρώτη φορά, περίπου 35 λεπτά πριν το τέλος. Την ίδια ώρα, ο Charles Leclerc είχε ανέβει στην κορυφή των χρόνων με εξαιρετική επίδοση λίγο νωρίτερα.

Δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο Max Verstappen ανέβηκε στην 1η θέση, με καλύτερη επίδοση από τον Sergio Perez. Σημείωση πως οι «ταύροι» είχαν ξεκινήσει προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών με τη μαλακή γόμα.

Ο Fernando Alonso επέδειξε όπως και στο FP2, δυνατό ρυθμό με την Aston Martin ανεβαίνοντας προς ώρας στην 3η θέση, με τον George Russell να ακολουθεί. Ταυτόχρονα, ακόμα και 15 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, η Ferrari είχε ακόμα τη μέση γόμα και αποφάσισε να πάει σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών μόνο στο τελευταίο μέρος του FP3.

Ο 25χρονος οδηγός της Mercedes κατέκτησε την 1η θέση από τον Oscar Piastri περίπου 6:30 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, όλο το grid είχε αρχίσει σταδιακά τις προσομοιώσεις ενόψει κατατακτήριων, αφού κάθε οδηγός ανεξαιρέτως φορούσε τα μαλακά ελαστικά.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν όλοι να σημειώσουν χρόνους, δύο εξ αυτών ήταν οι οδηγοί της Ferrari. Ο λόγος ήταν πως ένα λάθος του Alex Albon έφερε την FW45 στον τοίχο, γεγονός που προκάλεσε κλατάρισμα. Αυτόματα βγήκε η κίτρινη σημαία και περίπου πέντε λεπτά πριν την επίσημη λήξη του FP3, η κόκκινη.

Άτυπα λοιπόν, το τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών στο Λας Βέγκας ολοκληρώθηκε πρόωρα, με τον George Russell στην 1η θέση και τον Oscar Piastri να ακολουθεί.