GP Λας Βέγκας – FP2: Στο 1-2 η Ferrari με κορυφαίο τον Leclerc

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με διαφορά στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Λας Βέγκας, με τον Carlos Sainz να τον ακολουθεί.

Charles Leclerc

Η Ferrari έφερε τα μαλακά ελαστικά της σχετικά γρήγορα στο βέλτιστο σημείο λειτουργίας τους και έγραφε τους κορυφαίους χρόνους για 15 λεπτά περίπου, με τον Max Verstappen μόνο να την ανταγωνίζεται έχοντας τη μέση γόμα στην RB19. Συνολικά, η «πίτα» μοιράστηκε όσον αφορά την επιλογή ελαστικών, με ελαφρώς πιο συνηθισμένη τη μαλακή γόμα.

Μετά από μισή ώρα διαδικασίας, τα κόκκινα μονοθέσια στέκονταν για πολλοστή φορά στο 1-2, με τον Carlos Sainz στην 1η θέση. Ανταγωνιστικό ρυθμό επιδείκνυε ταυτόχρονα ο Alex Albon, με την FW45 να δείχνει δυνατή λόγω των μεγάλων ευθειών της αγωνιστικής διαδρομής.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειονότητα του grid είχε τα μαλακά ελαστικά στο μονοθέσιό της, ξεκινώντας σταδιακά τις προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών. Αρκετοί οδηγοί εν τω μεταξύ διέφευγαν στον κενό χώρο μετά την τεράστια ευθεία της λεωφόρου Strip, έχοντας χάσει προηγουμένως την ιδανική ζώνη πέδησης.

Ο Charles Leclerc πέτυχε την απόλυτη επίδοση λίγο αργότερα η οποία έμοιαζε ανέγγιχτη, αλλά 40 λεπτά πριν το τέλος, ο Fernando Alonso ανέβηκε με φανταστικό τρόπο στην κορυφή των χρόνων. Όλα αυτά, αποκλειστικά με τη μαλακή γόμα η οποία κόντρα στα προγνωστικά έφτανε στο παράθυρο βέλτιστης λειτουργίας αρκετά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari κατόρθωσε να βελτιώσει κατά πολύ ξανά, επιδεικνύοντας έναν ρυθμό θεωρητικά ασυναγώνιστο. Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen δοκίμασε ελάχιστα τη σκληρή γόμα μπαίνοντας στο τελευταίο μισάωρο του FP2, ενώ οι δύο Mercedes βγήκαν με τη μέση. Σε κάθε περίπτωση, τα λάθη στο τέλος της λεωφόρου Strip συνεχίζονταν σταθερά, γεγονός που αποδείκνυε πόσο δύσκολη είναι η πέδηση σε εκείνο το σημείο.

Στα τελευταία 20 λεπτά, η μέση γόμα έκανε περισσότερο την εμφάνισή της, καθαρά για λόγους προσομοίωσης αγώνα. Η SF-23 έδειχνε ανυπέρβλητη όμως με τη μαλακή γόμα και ο Carlos Sainz σκαρφάλωσε στη 2η θέση και πίσω από τον teammate του.

Στα τελευταία 15 λεπτά περίπου, η μέση γόμα κυριάρχησε για πρώτη φορά στην πίστα του Βέγκας. Από εκεί και πέρα οι ομάδες και οι οδηγοί πήγαν σε προσομοίωση αγώνα, κι έτσι δεν μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στην τελική κατάταξη.

Η Ferrari κατέκτησε έτσι το 1-2 στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών με τον Fernando Alonso να ακολουθεί. Το FP3 πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στις 06:00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο (18/11) και θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.