Formula 1 και... Viva Las Vegas!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Η Formula 1 επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτήν τη φορά για έναν αγώνα… υπερθέαμα!

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Ο προτελευταίος γύρος της φετινής σεζόν θα φιλοξενηθεί στο πάντοτε εκκεντρικό Λας Βέγκας. Οι δρόμοι της πόλης δημιουργούν ένα σιρκουί 6.201 μέτρων, με 17 στροφές και δύο μεγάλες ζώνες DRS.


Η “πόλη της αμαρτίας” υποδέχεται τη Formula 1 για τρίτη φορά στην ιστορία της, με δύο ακόμη αγώνες να έχουν διεξαχθεί στο θρυλικό Ceasars Palace, το 1981 και το 1982.

Όμως αυτό δε θα είναι ένα κλασικό αγωνιστικό τριήμερο, αλλά περισσότερο σόου κανονικό! Μία τελετή έναρξης θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα αυτής της μεγάλης γιορτής, με διασημότητες και καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάματος να κατακλύζουν το Λας Βέγκας. Συναυλίες, πάρτι και τζόγος, σίγουρα θα… κρατήσουν ξύπνια την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Προχωρώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Max Verstappen θα κυνηγήσει την 32η pole position της καριέρας του, ώστε να ισοφαρίσει τον Nigel Mansell. Το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), όμως, θα επιδιώξει την 3η νίκη σε μία χώρα, σε μία μόνο σεζόν. Ένα στατιστικό που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ξανά στην ιστορία του αθλήματος.

Με τους νικητές των δύο πρωταθλημάτων να έχουν καθοριστεί, ο Max Verstappen και η Red Bull Racing θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το εντυπωσιακό τριήμερο. Όμως η μάχη στο πρωτάθλημα οδηγών για την 4η θέση μαίνεται μεταξύ Fernando Alonso, Lando Norris και Carlos Sainz. Στους κατασκευαστές, η AlphaTauri θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ανοδική της πορεία για να “κλέψει” και την 7η θέση από τη Williams, μόλις δύο αγώνες πριν το τέλος.

GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Όλη η αγωνιστική δράση θα μεταδοθεί απευθείας αποκλειστικά από το ANT1+. Ο αγώνας του Σαββάτου (τοπική ώρα) θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση στον ΑΝΤ1 το απόγευμα της Κυριακής στις 15:00.