Μόνο με την Andretti θα μπει στην F1 η GM

×

Γιώργος Ανανίδας

Η General Motors απέρριψε τις όποιες υποψίες υπήρχαν για την είσοδό της στη Formula 1 με άλλη ομάδα, ακόμα και αν η Andretti δεν καταφέρει να πάρει την έγκριση για συμμετοχή από το 2025.

Andretti - GM

Ο αμερικανικός όμιλος στον οποίο ανήκει και η Cadillac επιθυμεί να μπει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως κατασκευαστής, αλλά δεν σκοπεύει να το κάνει με κανέναν άλλον πέραν της Andretti όπως αποκαλύφθηκε από τον Mark Reuss.

Τα σχέδια που παρουσίασε η αμερικανική ομάδα στη FIA έχουν πάρει εδώ και καιρό έγκριση και πλέον η Andretti αναμένει την τελική απόφαση της F1 και της FOM, εφόσον πρώτα τα βρει στο διαφημιστικό κομμάτι με τη δεύτερη.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της σύρραξης είναι στον αέρα, διότι οι περισσότερες ομάδες δεν επιθυμούν 11η ομάδα στο grid, αφού δεν θέλουν να μοιραστούν τα χρήματα με έναν ακόμα ανταγωνιστή.

Η FOM υπολογίζει το τί θα προσφέρει οικονομικά η Andretti στο σπορ και εφόσον δει πως αξίζει το «πακέτο» που φέρνουν οι Αμερικανοί, τότε θα δώσουν και το «πράσινο φως». Τον τελευταίο λόγο ωστόσο τον έχει η F1 και ο ανταγωνισμός.

Η F1 δεν θέλει όπως έχει γίνει γνωστό να υποδεχθεί την ομάδα του Michael Andretti χωρίς εκείνη να έχει δικό της κατασκευαστή. Ουσιαστικά, θέλει η General Motors να μπει «παρέα», φέρνοντας δικούς της κινητήρες, γεγονός που θα είναι άκρως ωφέλιμο για τη διοργανώτρια αρχή και για το οικονομικό σκέλος της διαδικασίας.

Ορισμένοι θεωρούν, ότι ακόμα κι αν αποτύχει αυτό το εγχείρημα, τότε ίσως η General Motors με την Cadillac να ψάξουν άλλη ομάδα να της παρέχουν μονάδες ισχύος. Αυτό ενισχύθηκε από τον επικεφαλής της Williams, James Vowles ο οποίος δήλωσε ανοιχτά πως αν υπάρχει η προοπτική νέου κατασκευαστή, η ομάδα του θα την εξετάσει.

Αυτή όμως η πιθανότητα τελείωσε επίσημα διά στόματος Mark Reuss, του προέδρου της GM. Ο Αμερικανός ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, ότι η Andretti αποτελεί μονόδρομο για την είσοδο του ομίλου στην F1.

«Η GM είναι δεσμευμένη στο να συνεργαστεί με την Andretti, για να τρέξει στην F1. Η συνεργασία Andretti-Cadillac ενώνει δύο μοναδικές οντότητες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για τους αγώνες. Και οι δύο έχουν μία μεγάλη ιστορία επιτυχιών στο παγκόσμιο motorsport» τόνισε ο ισχυρός άνδρας του αμερικανικού κολοσσού.