Ο Horner διαφωνεί με τον Hamilton για την κυριαρχία της Red Bull

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing διαφωνεί με την άποψη του Lewis Hamilton ότι η κυριαρχία της ομάδας του θα συνεχιστεί για χρόνια ακόμα.

Christian Horner

Η ομάδα του Μίλτον Κινς αγωνίζεται σε μία κατηγορία μόνη της το 2023 στη Formula 1, έχοντας απωλέσει τη νίκη σε μόλις ένα Grand Prix όλη τη σεζόν, αυτό της Σιγκαπούρης. Ταυτόχρονα, έχει τελειώσει την υπόθεση παγκόσμιο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές από την Ιαπωνία και αυτό των οδηγών από το Κατάρ.

Μετά από ένα άκρως απογοητευτικό Grand Prix Βραζιλίας για εκείνον και τη Mercedes, ο Lewis Hamilton έκανε μία πρόβλεψη για το μέλλον η οποία έλεγε ότι θα περάσει καιρός μέχρι οι «ταύροι» να πέσουν από την κορυφή.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για το κατά πόσο βλέπει τα «ασημί βέλη» να κάνουν το άλμα που θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν άμεσα τη Red Bull Racing, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε:

«Πιστεύω ότι το μόνο που μπορώ να κάνω τελικά είναι να παραμείνω αισιόδοξος. Η Red Bull απέχει πολύ. Πιθανότατα θα είναι μακριά από όλους για τα επόμενα δύο χρόνια» προβλέπει ο Hamilton.

Ο Christian Horner από την άλλη δεν το βλέπει έτσι, καθώς υπολογίζει η ομάδα του να βιώσει πτώση αργά ή γρήγορα με το κόνσεπτ που ακολουθεί, γεγονός που θα επιτρέψει στους αντιπάλους να την προφτάσουν.

Μιλώντας για το επόμενο μονοθέσιο, την RB20 και τη δουλειά που γίνεται στην αεροδυναμική σήραγγα, ο Βρετανός αγωνιστικός διευθυντής δήλωσε:

«Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις ανάγνωση πάνω σε αυτά. Πολλά πρωταθλήματα κερδίζονται χάρη στα νούμερα που πετυχαίνεις στην αεροδυναμική σήραγγα αυτή την περίοδο.

Έχουμε ένα φοβερό μονοθέσιο, μία εξαιρετική βάση. Πρέπει να συνεχίσουμε την εξέλιξη, αλλά το αποτέλεσμα που θα βγάλουμε θα μας ρίξει σίγουρα, διότι έχουμε φτάσει στην κορυφή.

Αυτό μπορείς να το δεις, φαίνεται. Θα έρθουν κοντύτερα οι αντίπαλοι και αυτό θα μας πιέσει. Αλλά η ομάδα έχει τεράστιο κίνητρο. Βλέπετε ότι κανένας δεν έχει αφήσει το πόδι από το γκάζι από όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Όλοι είναι ακόμα πλήρως επικεντρωμένοι» επεσήμανε ο Christian Horner.