GP Βραζιλίας: Νίκη Verstappen, βάθρο για τον Alonso με... photo finish!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Κυρίαρχος ο Max Verstappen στο GP Βραζιλίας, με τους Lando Norris και Fernando Alonso να συμπληρώνουν το βάθρο.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Ο αγώνας ξεκίνησε με… δράμα για τον Charles Leclerc, που φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να συγκρούεται με τις μπαριέρες στον γύρο σχηματισμού. Αργότερα ανέφερε πρόβλημα με τα υδραυλικά, όμως ο αγώνας του είχε επίσημα λήξει πριν καν αρχίσει.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Το δεύτερο δράμα ξέσπασε με την εκκίνηση, καθώς μία σύγκρουση του Alex Albon και τις δύο Haas οδήγησε σε πολλαπλές εγκαταλείψεις. Ο Nico Hulkenberg βρέθηκε ανάμεσα στον Ταϊλανδό και τον teammate του και φάνηκε να κάνει μία τιμονιά προς τα δεξιά. Έτσι, συγκρούστηκε με τον Albon, που με τη σειρά του χτύπησε τον Magnussen και οι δύο τους οδηγήθηκαν σε εγκατάλειψη.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Παρόλα αυτά, η σύγκρουση δημιούργησε ένα “ντόμινο”, καθώς το πίσω αριστερό ελαστικό του Ταϊλανδού εκτοξεύθηκε και προσγειώθηκε στην πίσω αεροτομή του Daniel Ricciardo. Ο Oscar Piastri είχε επαφή με τον Magnussen προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγχυση της εκκίνησης. Οι δύο Αυστραλοί επέστρεψαν στα γκαράζ των ομάδων τους, όμως μία κόκκινη σημαία διέκοψε προσωρινά τη δράση.

Max Verstappen

Με την επανεκκίνηση, ο Max Verstappen κατάφερε να κρατήσει μεν πίσω του τον Lando Norris, όμως ο Βρετανός “γέμιζε” συνεχώς τους καθρέφτες του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή. Στο μεταξύ, ο Fernando Alonso είχε καταφέρει να ανέβει στην 3η θέση, ύστερα από μία υποτονική πρώτη εκκίνηση.

Μετά τις πρώτες αλλαγές, η Mercedes φάνηκε να χάνει ρυθμό, ενώ ο Lewis Hamilton παραπονιόταν για την απόφαση της ομάδας να επιλέξει τη μέση γόμα, καθώς η φθορά ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Η Alfa Romeo που δίνει τη δική της μάχη με την AlphaTauri για την 8η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών σημείωσε διπλή εγκατάλειψη. Ο Zhou Guanyu επέστρεψε στο γκαράζ στον 20ο γύρο και ο Valtteri Bottas στον 39ο.

Για το τελευταίο μέρος του αγώνα, οι πλειονότητα των οδηγών επέλεξε τη μαλακή γόμα. Με αυτόν τον τρόπο, είδαμε προσπεράσματα στις μεσαίες θέσεις.

Ο ρυθμός της Mercedes ήταν τόσο χαμηλός, που οι δύο Alpine συνεργάστηκαν για να επιτεθούν στα μαύρα βέλη. Ο Pierre Gasly κατάφερε να περάσει τον Hamilton για την 8η θέση στον 50ο γύρο.

Το άσχημο απόγευμα της Mercedes αποκορυφώθηκε με την εγκατάλειψη του George Russell στον 59ο γύρο.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Ο Sergio Perez παραλίγο πήρε την 3η θέση στο βάθρο μόλις έναν γύρο πριν το τέλος, ύστερα από μία έντονη μάχη αρκετών γύρων με τον Fernando Alonso. Όμως, ο Ισπανός δεν έπεσε αμαχητί και πήρε πίσω τη θέση με… photo finish!

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Norris, Alonso, Perez, Stroll, Sainz, Gasly, Hamilton, Tsunoda, Ocon, Sargeant, Hulkenberg, Ricciardo, Piastri. Οι Russell, Bottas, Zhou, Magnussen, Albon, Leclerc δεν κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ