GP Βραζιλίας – Sprint: Νικητής ο Verstappen στο πιο απολαυστικό Σάββατο της σεζόν!

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Την 4η νίκη του σε Sprint φέτος πήρε ο Max Verstappen στο Σάο Πάολο, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση. Με τη 2η θέση συμβιβάστηκε ο Lando Norris, ενώ τρομερό αγώνα έκανε ο Yuki Tsunoda συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - SPRINT

Παρότι εκκίνησε πολύ καλά ο Norris από την pole, ο Verstappen τον έπιασε εξ απήνης και επιτιθέμενος στην εσωτερική κατέκτησε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή. Εκπληκτική εκκίνηση πραγματοποίησε ο George Russell που από την 4η θέση ανέβηκε στη 2η μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, προσπερνώντας τον Perez αρχικά και τον Norris στιγμές πιο μετά.

Max Verstappen

Ο Lewis Hamilton κατάφερε και εκείνος να κάνει την προσπέραση στον Μεξικανό στον πρώτο γύρο, αλλά με το άνοιγμα των DRS τρεις γύρους μετά, ο Perez πήρε πίσω την 4η θέση. Ο ρυθμός της Mercedes δεν άργησε να πέσει παρά την εντυπωσιακή εκκίνηση, με τον Lando Norris να επανακτά στον 5ο γύρο τη 2η θέση από τον Russell.

Η πιο ουσιαστική αλλαγή μετά από 6 γύρους Sprint, ήταν κατά βάση η πρωτοπορία του Max Verstappen και η 3η θέση του George Russell αντί του Sergio Perez, αφού οι ισορροπίες επανήλθαν πολύ σύντομα μετά την εκκίνηση.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - SPRINT

Η Ferrari του Charles Leclerc είχε επίσης μία αξιοπρεπή εκκίνηση, με τον Μονεγάσκο να κερδίζει την 6η θέση από τον Tsunoda, ωστόσο μετέπειτα δεν είχε τον ρυθμό να ακολουθήσει τους προπορευόμενους. Το… σόου του Sprint άκουγε πάντως στα ονόματα Russell-Perez. Οι δύο οδηγοί αντάλλαξαν θέσεις τουλάχιστον δύο φορές, με τον Μεξικανό να επικρατεί προς ώρας στον 10ο γύρο, προσπερνώντας στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ο Βρετανός προσπάθησε για την αντεπίθεση, όμως η RB19 είχε πολύ καλύτερο ρυθμό σε αυτό το σημείο.

Στον 12ο γύρο, η μάχη μεταξύ Ricciardo και Sainz τράβηξε τα βλέμματα. Ο Αυστραλός κέρδισε προσωρινά την 8η θέση στη στροφή 1, αλλά ο Ισπανός αντεπιτέθηκε αμέσως μετά το «S» των στροφών 1-3. Στον γύρο 14, υπήρξε «deja vu», καθώς παρόμοιες κινήσεις ολοκληρώθηκαν από τους δύο οδηγούς. Αυτός της Alpha Tauri όμως έχασε τον ρυθμό του σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα ο Piastri να το εκμεταλλευτεί, ανεβαίνοντας στην 9η θέση.

Στον γύρο 21, ο Leclerc έκανε μία αποφασιστική κίνηση στον Lewis Hamilton και προσπέρασε κατακτώντας την 5η θέση στη στροφή 1. Ο Tsunoda απείλησε τον Βρετανό με τη βοήθεια του DRS στιγμές μετά, αλλά η εμπειρία του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή τον κράτησε προς ώρας μπροστά. Ο Hamilton όμως δεν άντεξε πολύ με τα ελαστικά να έχουν χάσει πολλή απόδοση και στην επόμενη ζώνη DRS παραχώρησε αναγκαστικά την 6η θέση στον απίστευτο σήμερα Ιάπωνα.

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - SPRINT

Ο Verstappen δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από τη στιγμή που πήρε την πρωτοπορία και μετά κι έτσι πήρε για 4η φορά φέτος την καρό σημαία σε αγώνα Sprint. Ο Lando Norris συμβιβάστηκε με τη 2η θέση έχοντας χάσει τη φόρα του στην εκκίνηση, ενώ ο Perez έκανε το καθήκον του και συμπλήρωσε το άτυπο βάθρο.