GP Βραζιλίας – Sprint Shootout: Από την pole στο Sprint ο Norris, κοντά του η Red Bull Racing

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος στο Sprint Shootout και κατέκτησε την pole position για το Sprint του Σάο Πάολο. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Max Verstappen με τον Sergio Perez να ακολουθεί.

Lando Norris

SQ1

Στο τέλος των πρώτων περασμάτων, ο Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος άνθρωπος στην πίστα, με τους Lewis Hamilton και Max Verstappen να ακολουθούν στο ένα δέκατο. Ταυτόχρονα, αυτοί που κινδύνευαν με αποκλεισμό ήταν οι δύο Williams, ο Stroll, ο Zhou και ο Tsunoda.

Esteban Ocon

Περίπου στα 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πρώτης διαδικασίας του Shootout, ο Esteban Ocon βρέθηκε εκτός, συγκρούοντας την Alpine του με τις μπαριέρες κι έτσι η κόκκινη σημαία και η διακοπή ήρθαν πολύ γρήγορα. Ο Fernando Alonso επηρεάστηκε αρκετά από τη σύγκρουση, διότι χτύπησε ελαφρώς τον εμπρός αριστερά τροχό της Aston Martin εξαιτίας του λάθους του Ocon και έπαθε κλατάρισμα.

Τα αποτελέσματα του SQ1 δεν άλλαξαν, αφού το session δεν συνεχίστηκε ποτέ, επομένως αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Sargeant, Albon, Zhou, Stroll και Ocon.

SQ2

Ο Fernando Alonso βρέθηκε εκτός συνέχειας με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος του Sprint Shootout, καθώς η ζημιά στην AMR23 δεν διορθώθηκε εγκαίρως, κι έτσι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει. Αφού ολοκληρώθηκαν τα πρώτα περάσματα, ο Max Verstappen είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο με τους Sainz, Perez και Leclerc να ακολουθούν περίπου στα 1,5-2 δέκατα.

Μετά την τελευταία προσπάθεια των οδηγών, ο Verstappen βελτίωσε, αλλά ο Lando Norris του πήρε την πρωτιά για εννέα χιλιοστά. Την ίδια ώρα, οι δύο Alpha Tauri σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις, περνώντας έτσι στο SQ3, γεγονός που άφησε εκτός συνέχειας τις δύο Haas, τον Gasly, τον Bottas και φυσικά τον Alonso που δεν βγήκε καν από το γκαράζ.

SQ3

Με μόλις τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος, οι οδηγοί βγήκαν για ένα αποφασιστικό πέρασμα. Ο Oscar Piastri σημείωσε πρώτος τον ταχύτερο χρόνο πριν ανέβει στην πρώτη θέση ο ομόσταυλός του, Lando Norris. Ο Max Verstappen κατέκτησε τη 2η θέση έναντι του Αυστραλού, ο οποίος δεν είχε τόσο δυνατή επίδοση και έπεσε 10ος.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Alpha Tauri που θα εκκινήσει από τις θέσεις 6 και 8, ενώ η Mercedes και η Ferrari δεν μπόρεσαν επουδενί να απειλήσουν το 1:10.622 του Norris ο οποίος θα εκκινήσει από την pole position στον αγώνα Sprint.