Ποινή σε Russell, Ocon και Gasly

×

Ο George Russell της Mercedes και το δίδυμο της Alpine, Esteban Ocon και Pierre Gasly, τιμωρήθηκαν με ποινή δύο θέσεων στην εκκίνηση για το κυριακάτικο γκραν πρι του Σάο Πάουλο.

George Russell

Η συγκεκριμένη κύρωση επιβλήθηκε στους τρεις «πιλότους» για συμβάντα που έλαβαν χώρα στο πιτ λέιν στη διάρκεια των επίσημων δοκιμαστικών της Παρασκευής και για τα οποία κρίθηκε ότι οι εν λόγω οδηγοί παρεμπόδισαν άλλα μονοθέσια. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Russell, ο οποίος πανηγύρισε πέρυσι στη Βραζιλία την πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- νίκη της καριέρας του, θα εκκινήσει όγδοος στο αυριανό (5/11, 19:00) grand prix, ενώ Ocon και Gasly «πέφτουν» στην 14η και τη 15η θέση της εκκίνησης, αντίστοιχα.

Αυτές οι ποινές έρχονται μετά την αλλαγή στους σχετικούς κανονισμούς ενόψει του αγωνιστικού τριημέρου στο Σάο Πάουλο, καθώς η Formula 1 εξέδωσε νέα οδηγία προς τους οδηγούς (η οποία συμπεριλήφθηκε στις σημειώσεις του διευθυντή αγώνα) που ορίζει ότι κάθε οδηγός, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει μια διαφορά από το προπορευόμενο μονοθέσιο στη διάρκεια των δοκιμαστικών πρέπει να μένει όσο το δυνατόν πιο αριστερά στην έξοδο του πιτ λέιν.

Ο Russell «συνελήφθη» να οδηγεί αργά στην έξοδο των πιτ στο πρώτο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών (Q1), με τον Gasly να παραπονιέται μέσω της ενδοεπικοινωνίας ότι τον εμπόδιζε ο οδηγός της Mercedes. Το περιστατικό εξετάστηκε μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών και οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Βρετανός «οδηγούσε αργά στην έξοδο των πιτ και δεν ήταν όσο το δυνατόν πιο αριστερά».

Από την πλευρά τους, Gasly και Ocon κρίθηκαν «ένοχοι» για την ίδια παράβαση στα δοκιμαστικά, με τον Sergio Perez της Red Bull να είναι ο οδηγός που υπέστη την παρεμπόδιση, και γι' αυτό τους επιβλήθηκε η ίδια ποινή με τον Russell.