GP Βραζιλίας: Poleman ο Verstappen, 3-4 για την Aston Martin

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με καθυστέρηση 15 λεπτών, την ώρα που αυξάνονταν οι πιθανότητες για βροχή. Έτσι, με το που δόθηκε το “πράσινο φως” στο Q1, όλοι οι οδηγοί έσπευσαν να κάνουν τα περάσματά τους με τη μαλακή γόμα.

Max Verstappen

Γρήγορο ρυθμό έδειξε ο Charles Leclerc που ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή, με τον Oscar Piastri να τον ακολουθεί. Οι δύο Mercedes δυσκολεύτηκαν αρχικά να σημειώσουν γρήγορους γύρους, όμως ο George Russell κατάφερε να πάρει τον ταχύτερο χρόνο με το πέσιμο της καρό σημαίας στο πρώτο μέρος της διαδικασίας

Στο τέλος του Q1 αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Ricciardo, Bottas, Sargeant και Zhou. Απογοήτευση για τις δύο AlphaTauri που δίνουν τη δική τους μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Με την έναρξη του Q2, ο Max Verstappen πήρε γρήγορα το προβάδισμα, ενώ πλέον ήταν ξεκάθαρος και ο ανεβασμένος ρυθμός της McLaren. Την ίδια ώρα, υποτονικά κινήθηκε αρχικά η Ferrari, όμως κατάφερε να προκριθεί στο τελευταίο μέρος της διαδικασίας.

Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου μέρους, ο Lando Norris κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, με τη δεκάδα να χαρακτηρίζεται από μία… ομοιομορφία. McLaren, Red Bull Racing, Aston Martin, Ferrari και Mercedes προκρίθηκαν εξ ολοκλήρου στο Q3.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι Hulkenberg, Ocon, Gasly, Magnussen και Albon.

Charles Leclerc

Όταν ξεκίνησε το Q3, τότε έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα μαύρα σύννεφα. Αμέσως όλοι βγήκαν να σημειώσουν περάσματα προτού ξεσπάσει καταιγίδα. Με τις πρώτες σταγόνες, ο Oscar Piastri ήταν ο πρώτος που γλίστρησε και δεν πρόλαβε να κάνει κάποιον χρονομετρημένο γύρο.

Στο μεταξύ, ο Verstappen πήρε την πρωτοπορία (με χρόνο 1:10.727), με τον Leclerc και τις δύο Aston Martin να παρατάσσονται πίσω του. Ωστόσο, ο Lance Stroll προκρίθηκε μπροστά από τον Fernando Alonso.

Με πέντε λεπτά να απομένουν και τον καιρό να χειροτερεύει, τα μονοθέσια επέστρεψαν στα γκαράζ, ώσπου μία κόκκινη σημαία διέκοψε οριστικά τη διαδικασία.

Η κορυφαία δεκάδα σχηματίστηκε ως εξής: Verstappen, Leclerc, Stroll, Alonso, Hamilton, Russell, Norris, Sainz, Perez και Piastri.