GP Βραζιλίας: 1-2 για τη Ferrari και 3ος ο Russell σε ένα «αναγνωριστικό» FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Carlos Sainz στην πρώτη και μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Ιντερλάγκος, με τους Charles Leclerc και George Russell να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Carlos Sainz

Καθαρά αναγνωριστική ήταν η περίοδος ελεύθερων δοκιμών στη Βραζιλία, καθώς ήταν φανερό ότι οι ομάδες δεν ήθελαν να σημειώσουν ταχύτερα περάσματα, αλλά αντιθέτως να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει ενός τριημέρου με αγώνα sprint.

Με τις κατατακτήριες δοκιμές να ξεκινούν αργότερα μέσα στην ημέρα, οι οδηγοί ήθελαν να μην «ξοδέψουν» άσκοπα τα σετ των ελαστικών τους, και για αυτό τους είδαμε όλους να ολοκληρώνουν τις προσπάθειες κυρίως με τα σκληρά ελαστικά.

Μονάχα στα τελευταία λεπτά είδαμε τα μαλακά ελαστικά να κάνουν την εμφάνισή τους στην πίστα, με τις δύο Haas να κάνουν το πρώτο βήμα. Ωστόσο, ήταν οι δύο Ferrari που ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης, μόλις στα τελευταία πέντε λεπτά, με τον Carlos Sainz να σημειώνει ταχύτερο χρόνο, με 1:11.732.

Ο Logan Sargeant είχε μία άσχημη πρώτη συνάντηση με την πίστα του Ιντερλάγκος, καθώς ανέφερε συνεχώς προβλήματα με το μονοθέσιο και ειδικά με το μπροστινό μέρος, που φαινόταν να «σηκώνεται» από το έδαφος, καθιστώντας τους μπροστινούς τροχούς ουσιαστικά ανήμπορους.

Ένα ακόμη συμβάν σημειώθηκε μεταξύ του Nico Hulkenberg και του Lando Norris, καθώς ο Βρετανός όντας σε γρήγορο γύρο, φάνηκε να χάνει το φρενάρισμα και να έχει επαφή με τον μπροστινό αριστερό τροχό της Haas, παρόλο που ο Γερμανός έκανε στην άκρη. Οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι θα το εξετάσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι Max Verstappen, Sergio Perez, Lando Norris και Oscar Piastri βρέθηκαν στον πάτο της βαθμολογίας, καθώς δε σημείωσαν ταχύτερους γύρους με τα μεσαία ή τα μαλακά ελαστικά.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Βραζιλίας - FP1