Sergio Perez: Τι μέλλει γενέσθαι;

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Ο Sergio Perez είναι ένας εκ των οδηγών που έχουν υποφέρει μία άκρως απογοητευτική σεζόν, αν και στο ξεκίνημά της σημείωσε δύο νίκες, στη Σαουδική Αραβία και στο Αζερμπαϊτζάν. Δύο νίκες που επανέφεραν προσωρινά το ζήτημα μίας εσωτερικής μάχης, μεταξύ των teammates στη Red Bull Racing.

Sergio Perez

Από εκεί κι ύστερα, ξεκίνησε η καθοδική πορεία. Με τον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας Christian Horner να αναδεικνύει τον αγώνα στο Μαϊάμι ως το σημείο καμπής για τον Μεξικανό, αυτό επιβεβαιώνει το πλήγμα που δέχθηκε στην αυτοπεποίθησή του.

Sergio Perez

Ο Sergio Perez δεν κατάφερε τότε να μετατρέψει την pole position σε νίκη, καθώς ο Max Verstappen "αναρριχήθηκε" μέχρι την κορυφή, έχοντας εκκινήσει από την 9η θέση. "Νομίζω ότι ήταν ισοπεδωτικό για τον Checo [Perez]", εξήγησε ο Horner. "Γιατί, σε όλους τους αθλητές, η νοητική δύναμη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο".

Αμέσως μετά, ακολούθησε το Μονακό. Στις κατακτήριες δοκιμές, ο Μεξικανός συγκρούστηκε με τις μπαριέρες στο Q1 κι έτσι αναγκάστηκε να εκκινήσει από την τελευταία θέση. Στον αγώνα, δεν κατάφερε να ανακάμψει και τερμάτισε 16ος.

Sergio Perez

Φτάνουμε στο Μεξικό. Στον αγώνα της πατρίδας του. Σε έναν αγώνα που μάλλον θα αποβεί ο σημαντικότερος στην καριέρα του.

Γεμάτος αυτοπεποίθηση ύστερα από μία καλή εκκίνηση από την 5η θέση, ο Perez παίρνει το ρίσκο να προσπεράσει τους Charles Leclerc και Max Verstappen από την εξωτερική της πρώτης στροφής για την πρωτοπορία. Συγκρούεται, όμως, με τον τροχό του Μονεγάσκου. “Εκτοξεύεται” και στην “προσγείωση” η ζημιά στο πάτωμα και στο κάλυμμα του κινητήρα είναι πολύ μεγάλη για να συνεχίσει. Εγκαταλείπει μπροστά στα μάτια των χιλιάδων συμπατριωτών του.

Sergio Perez

Κανένας αγώνας δεν έχει κερδηθεί από την πρώτη στροφή, όμως πολλοί έχουν χαθεί. Με λίγη υπομονή, εάν είχε σηκώσει το πόδι από το γκάζι, θα έμενε στην 3η θέση και ύστερα θα είχε τον ρυθμό να περάσει τον Leclerc και ίσως αργότερα τον teammate του. Όμως εκείνη η πολυπόθητη εντός έδρας νίκη “απέπνευσε” στην πρώτη στροφή του Autodromo Hermanos Rodriguez.

Την ίδια ώρα, ο Daniel Ricciardo εκκίνησε μία θέση μπροστά από τον Sergio Perez και τερμάτισε στην 7η θέση, χαρίζοντας τους πρώτους του βαθμούς για φέτος στην AlphaTauri…

Όμως, τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Μεξικανό; Όσο κι αν επιμένει η Red Bull Racing ότι η θέση του είναι εξασφαλισμένη για την επόμενη χρονιά, είναι κοινό μυστικό οι αδυσώπητες πρακτικές των Horner και Marko.

Sergio Perez

Πριν τον αγώνα στο Τέξας, φήμες ήθελαν τον σύμβουλο των Red Bull Racing και AlphaTauri να δίνει “τελεσίγραφο” στον 33χρονο ότι, εάν χάσει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, τότε αυτόματα θα χάσει και τη θέση του από την ομάδα. Ο Lewis Hamilton πλησίασε σημαντικά, όμως ο αποκλεισμός του άνοιξε προς ώρας μία διαφορά 39 βαθμών μεταξύ των δύο.

Μετά τον αγώνα στο Μεξικό, η διαφορά τους έγκειται πλέον στους 20 βαθμούς. Με τρεις αγώνες να απομένουν, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Και τώρα πλησιάζουμε στη Βραζιλία. Πέρσι ο Ολλανδός δεν είχε υπακούσει σε εντολή της ομάδας να παραχωρήσει τη νίκη στον Perez, που πάλευε ξανά για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Στο τέλος της χρονιάς, ο Μεξικανός έμεινε 3 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο, τον Charles Leclerc.

Παρόλα αυτά, φήμες -από άλλοτε έμπιστες πηγές- ισχυρίζονται ότι ο Perez έχει ήδη χάσει τη θέση του κι έχει αντικατασταθεί από τον Daniel Ricciardo. Εάν αυτές επιβεβαιωθούν, τότε σίγουρα θα δούμε μία διαφορετική δυναμική μεταξύ Verstappen-Ricciardo από αυτήν που είχαμε γνωρίσει το 2016-2018.

Σε περίπτωση που ο Αυστραλός επιστρέψει στην ομάδα, τότε θα έχει αυτόματα δεχθεί τον τίτλο του Νο. 2 οδηγού. Παρόλο που ο λόγος της αποχώρησής του ήταν η ανάδειξη του Ολλανδού σε προτεραιότητα της Red Bull Racing. Πέντε χρόνια μετά, ο teammate του θα είναι ένας τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, όχι απλώς ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο.

Sergio Perez

Ένα είναι το μόνο σίγουρο: ο Perez υπήρξε ένας μεν καλός ομαδικός παίκτης, ειδικά στη μάχη της διεκδίκησης του πρώτου τίτλου του Verstappen το 2021, έχει υποπέσει δε σε πολλά οδηγικά λάθη, που παραδοσιακά τιμωρούνται αυστηρά από μία αμείλικτη διοίκηση μίας εξάκις πρωταθλήτριας ομάδας. Μονάχα η συνέχεια θα αποδείξει τι πραγματικά μέλλει γενέσθαι με τον Μεξικανό…