Η... φινετσάτη οδήγηση του Hamilton έφερε το βάθρο

×

Γιώργος Ανανίδας

«Ευγενικά και με φινέτσα» οδήγησε ο Lewis Hamilton στο Grand Prix του Μεξικού, καθώς έπρεπε να διατηρήσει τη μέση γόμα του σε καλή κατάσταση ώστε να τερματίσει στη 2η θέση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Lewis Hamilton

Η κόκκινη σημαία που έφερε η σφοδρή σύγκρουση του Kevin Magnussen, σήμαινε διακοπή του αγώνα, πάνω που οι μισοί γύροι είχαν ολοκληρωθεί.

Η Mercedes πήγε σε πατημένη μέση γόμα στην επανεκκίνηση, με τον Hamilton στην 3η θέση και τους Leclerc και Verstappen μπροστά του οι οποίοι είχαν σκληρή γόμα.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πίεσε τη Ferrari του Μονεγάσκου και μετά από προσπάθεια μερικών γύρων προσπέρασε και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Σκοπός του οδηγού της Mercedes ήταν να κυνηγήσει τον Verstappen, όμως έπρεπε να διαχειριστεί τα ελαστικά του για να φτάσει μέχρι τέλους, επομένως δεν μπορούσε να πιέσει. Μάλιστα, κατέκτησε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου στο τέλος, έχοντας κρατήσει λίγη «ζωή» στη γόμα του.

Ο Hamilton μίλησε μετά τον αγώνα στον πρώην teammate του, Jenson Button και παραδέχθηκε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο να τερματίσει 2ος.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βρετανού πολυπρωταθλητή:

«Δεν πίστευα ότι θα αντέξουν. Οδήγησα ευγενικά και με φινέτσα, προσπαθούσα να το κάνω όπως έσυ Jenson.

Αισθάνομαι φρέσκος. Δεν χρειαζόταν να πιέσουμε πάρα πολύ, αλλά και πάλι πετύχαμε ένα τέλειο αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς ότι εκκινήσαμε 6οι.

Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολες αυτές οι δύο εβδομάδες και το ότι επανήρθαμε από ένα δύσκολο τριήμερο όπως το προηγούμενο, είναι πάρα πολύ καλό» τόνισε ο Lewis Hamilton.