Δεν κατηγορεί τον Perez ο Horner για τη σύγκρουση

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing κλήθηκε να κάνει δηλώσεις μετά το Grand Prix του Μεξικού και μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Sergio Perez για τη φιλόδοξη κίνηση που πραγματοποίησε στην πρώτη στροφή η οποία αποδείχθηκε τελικά μοιραία.

Max Verstappen - Christian Horner

Ο τοπικός ήρωας του Μεξικού, εκκίνησε από την 5η θέση την Κυριακή (29/10) κάνοντας μία τρομερή εκκίνηση, γεγονός που τον έφερε σε απόσταση βολής από το να προσπεράσει τον Charles Leclerc. Ο «Τσέκο» δεν υπολόγισε καλά όμως και κατέληξε να στρίψει... πάνω στο Μονεγάσκο, γεγονός που απογείωσε την RB19 και τον έστειλε εκτός πίστας.

Ο Perez κατόρθωσε να φτάσει στα πιτ, αλλά η ομάδα πολύ σύντομα αποφάσισε ότι η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη για να συνεχίσει.

Ο άνθρωπος φάνηκε να τον παρηγορεί στο pitwall, Christian Horner δήλωσε μετά τον αγώνα για τον Μεξικανό:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που είδα τον Τσέκο να βγαίνει εκτός στην πρώτη στροφή. Είχε την καλύτερη εκκίνηση της σεζόν, πήρε το σλιπστριμ από τα τρία μονοθέσια μπροστά και έφτασε με πολύ υψηλή ταχύτητα στη στροφή.

Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις που στον αγώνα της πατρίδας του προσπάθησε να πάρει την πρωτοπορία. Πρέπει να το ονομάσεις αγωνιστικό συμβάν, διότι τρεις σε μία στροφή δεν χωράνε. Ο Σαρλ προφανώς δεν μπορούσε να ξεφύγει και φρέναρε αργά.

Απογοητευτικό για τον Τσέκο και για τους υποστηρικτές του που τον απωλέσαμε στην πρώτη στροφή. Τα παιδιά έκαναν το καλύτερό τους για να τον βγάλουν πάλι στην πίστα, αλλά είχε υποστεί μεγάλη ζημιά το πάτωμα και το υποπλαίσιο του μονοθεσίου» τόνισε ο επικεφαλής της Red Bull Racing.