GP Μεξικού – FP3: Το 3/3 ο Verstappen, εντυπωσιακή η Williams και 3ος ο Perez

×

Γιώργος Ανανίδας

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Το ταχύτερο πέρασμα σημείωσε ο Max Verstappen και στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του «Mexico City», με τον Alex Albon να ακολουθεί χάρη στην εκπληκτική αυτό το τριήμερο Williams, ενώ πολύ κοντά τους βρέθηκε ο τοπικός ήρωας, Sergio Perez.

Max Verstappen

Μετά από 15 λεπτά δοκιμών, οι δύο Mercedes είχα καταλάβει τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης. Τόσο τα «ασημί βέλη», όσο και οι Ferrari και McLaren επέλεξαν τη μαλακή γόμα για το πρώτο μέρος της διαδικασίας, ώστε να κάνουν προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Οι δύο Red Bull από την άλλη άργησαν αρκετά να σημειώσουν χρόνο ή να συμπληρώσουν γύρο γενικά, με τον τοπικό ήρωα Sergio Perez να βγαίνει, αφού είχαν περάσει ήδη 20 λεπτά στο FP3.

Μετά τα πρώτα τους περάσματα, οι «ταύροι» κατέλαβαν τη 2η και την 6η θέση κι εκείνοι με τα μαλακά ελαστικά, με τον Verstappen ψηλότερα από τον Μεξικανό. Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο Pierre Gasly είχε ένα απότομο τετακέ στη στροφή 12, γεγονός που ήταν το στιγμιότυπο των ελεύθερων δοκιμών μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, με την πλειονότητα του grid έκανε δοκιμές με τη μαλακή γόμα. Μικρές εξαιρέσεις σε αυτό αποτέλεσαν λίγοι, όπως ο Daniel Ricciardo, οι δύο Aston Martin και οι δύο Alfa Romeo.

Η Williams προκάλεσε τις εντυπώσεις όλων περίπου 17 λεπτά πριν το τέλος, με τον Alex Albon να ρίχνει τον χρόνο κάτω από το 1:18, ενώ ο Logan Sargeant βρέθηκε στην 4η θέση.

Συνεχίζοντας τις δοκιμές, οι Russell και Piastri έκαναν ταχύτερα περάσματα από τον Verstappen, αλλά ο Ολλανδός δεν θέλει να χάνει… πουθενά και δεν άργησε, δέκα λεπτά πριν το τέλος, να κατακτήσει ξανά την 1η θέση. Ταυτόχρονα, ορισμένοι οδηγοί όπως οι Lance Stroll και Carlos Sainz εξερευνούσαν τα όρια στο δεύτερο κομμάτι της πίστας και… πλήρωναν το τίμημα με υποστροφή και τετακέ.

Η κατάταξη δεν είχε άλλες σημαντικές αλλαγές μέχρι τη λήξη της διαδικασίας κι έτσι ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την pole position, ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

GP - ΜΕΞΙΚΟ - FP3