GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1, με ελάχιστη διαφορά πίσω του ο Albon

×

Στην κορυφή των πρώτων ελεύθερων δοκιμών ανέβηκε ο Max Verstappen, με τον Alexander Albon να βρίσκεται πίσω του κατά μόλις 95 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο τοπικός ήρωας, ο Sergio Perez, συμπλήρωσε την ταχύτερη τριάδα.

Max Verstappen

Η συνέχεια θα δείξει εάν η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Μεξικό ήταν αντιπροσωπευτική του ρυθμού των ομάδων. Η Pirelli σύστησε μία νέα C4 γόμα και χρησιμοποιήθηκε ως δοκιμαστική για μερικούς γύρους.

Ο άλλος παράγοντας που δε μας έδωσε μία σαφή εικόνα για τον πραγματικό ρυθμό των ομάδων ήταν το γεγονός ότι το grid αποτελούταν από... 15 οδηγούς της Formula 1 και 5 της Formula 2. Οι Oliver Bearman, Jack Doohan, Frederik Vesti, Theo Pourchaire και Isack Hadjar αντικατέστησαν τους Kevin Magnussen, Pierre Gasly, George Russell, Valtteri Bottas και Yuki Tsunoda, αντίστοιχα.

Ωστόσο, πολλοί οδηγοί ανέφεραν προβλήματα με τα μονοθέσιά τους, ενώ ο Pourchaire δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο.

Max Verstappen

Με την έλευση της μαλακής γόμας στην πίστα, ο Verstappen πήρε άνετα το προβάδισμα, με χρόνο 1:19.718, ενώ ο εξαιρετικός Albon παρατάχθηκε πίσω του με διαφορά 95 (!) μόλις χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο έτερος οδηγός της Red Bull Racing και τοπικός ήρωας, Sergio Perez, "κλείδωσε" την 3η θέση, μένοντας πίσω από τον πρώτο κατά 3 δέκατα.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Albon, Perez, Norris, Leclerc, Piastri, Sainz, Ricciardo, Ocon, Stroll, Hamilton, Hulkenberg, Zhou, Sargeant, Bearman, Alonso, Hadjar, Doohan, Vesti, Pourchaire.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP - ΜΕΞΙΚΟ - FP1