Επιστροφή στην πατρίδα των Μαριάτσι!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Το Μεξικό θα φιλοξενήσει τον 20ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, σε έναν αγώνα που πάντα προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις. Το αυτοκινητοδρόμιο Hermanos Rodriguez έχει μήκος 4.304 μέτρα και αποτελείται από 17 στροφές και 2 ζώνες DRS.

GP - Μεξικό

Αν και το Μεξικό έχει ήδη φιλοξενήσει συνολικά 22 αγώνες, ο φετινός αγώνας θα είναι ο 3ος που έχει τον επίσημο τίτλο του Grand Prix του Μέξικο Σίτι. Σαφώς, ο τοπικός ήρωας είναι ο “Τσέκο”, ο Sergio Perez, που θα κυνηγήσει και την 35η νίκη της καριέρας του στον αγώνα της πατρίδας του.

GP - Μεξικό

Ο Max Verstappen είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Μεξικό, έχοντας ήδη ανέβει 4 φορές σο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και προκαλώντας ίσως δυσαρέσκεια στους Μεξικανούς θεατές. Από την άλλη, ο αείμνηστος Jim Clark έχει κερδίσει τις περισσότερες pole positions επί μεξικανικού εδάφους, με 4 εκκινήσεις από την πρώτη θέση.

GP - Μεξικό

Ο Ολλανδός πρωταθλητής “ψάχνει” την 51η νίκη του για να ισοφαρίσει τον θρύλο Alain Prost, αλλά και για να εξασφαλίσει την 16η νίκη στη σεζόν και να ξεπεράσει το δικό του ρεκόρ, εκείνο των 15 νικών σε μία χρονιά που πέτυχε πέρσι.

Σημαντικό είναι το τριήμερο και για τον Nico Hulkenberg, ο οποίος θα γιορτάσει τη 200ή του εκκίνηση στη Formula 1.

GP - Μεξικό

Μετά το φιάσκο του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Lewis Hamilton και Charles Leclerc θέλουν να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στις δικές τους μάχες για τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Ως προς τις ομάδες, η McLaren κατάφερε να περάσει την Aston Martin στη βαθμολογία για την 4η θέση. Θα διατηρήσει, άραγε, την αναοδική πορεία;

GP - Μεξικό