Η FIA χαρακτηρίζει «άπληστες» τις ομάδες της F1

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem χαρακτήρισε δημόσιο τις ομάδες της Formula 1 για το γεγονός ότι κάνουν τη ζωή της Andretti δύσκολη στην προσπάθειά της να μπει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Christian Horner - Mohammed Ben Sulayem

Με την Andretti να παλεύει να μπει στην F1 έχοντας πάρει την έγκριση της FIA, η μόνιμη φωνή υποστήριξης στο πρόσωπό της είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Mohammed Ben Sulayem. Ο ισχυρός άνδρας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να μεγαλώσει το grid της Formula 1 και για αυτό πιέζει με τον τρόπο του, ώστε η αμερικανική ομάδα να αποτελέσει μέρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Andretti διαθέτει ένα δυνατό πακέτο ήδη, έχοντας την οικονομική δύναμη, το μπάτζετ για να επενδύσει σε εγκαταστάσεις και έναν ισχυρό συνεργάτη με κινητήρες στο πρόσωπο της General Motors και της Cadillac. Για αυτούς τους λόγους, ο Sulayem έχει κάθε λόγο να θέλει τη συγκεκριμένη ομάδα στο grid.

Η F1 όμως αντιλαμβάνεται το ζήτημα πολύ διαφορετικά από τη FIA. Η FOM είναι διστακτική ως προς την είσοδο νέας ομάδας, διότι αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερο μοίρασμα της «πίτας», άρα και λιγότερα χρήματα για τις υπόλοιπες ομάδες.

 Σε αυτή την περίπτωση, η Liberty Media ίσως αναγκαστεί να αυξήσει το ποσό που μοιράζει. Εάν πάλι δεν το κάνει, θα αντιμετωπίσει παράπονα και κριτική από τις παρούσες ομάδες, αρκετές εκ των οποίων έχουν γνωστοποιήσει δημόσια την αντίθεσή τους στην επέκταση του grid.

Την περασμένη εβδομάδα στο Όστιν πάντως, ο Σουλαγιέμ δεν κρατήθηκε και μίλησε επί του θέματος, όντας μάλιστα καυστικός.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Η απληστία είναι το μεγάλο εμπόδιο. Με τα λεφτά έχει να κάνει, μόνο με τα λεφτά. Δεν θέλουν να τα μοιραστούν» τόνισε ο πρόεδρος της FIA.