Με σωματοφύλακες στο Μεξικό ο Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Εχθρικά αντιμετωπίστηκε από τους Μεξικανούς οπαδούς του Sergio Perez στο Όστιν του Τέξας ο Max Verstappen και η Red Bull προτιμάει να έχει το κεφάλι της ήσυχο στον αγώνα της πατρίδας του «Checo», οπότε προσέλαβε σωματοφύλακες για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Max Verstappen

Μία άσχημη αντιμετώπιση βίωσε ο Ολλανδός στο Circuit of the Americas κατά τη διάρκεια της τελετής του βάθρου, καθώς δέχθηκε έντονα γιουχαρίσματα από Μεξικανούς. Μπορεί οι κατά συρροή νικητές στην F1 να θεωρούνται οι «κακοί» της υπόθεσης, όμως πολύ σπάνια θα δει κάποιος τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε έναν πρωταθλητή.

Στη Red Bull Racing πάντως, τους έπιασε ανησυχία ενόψει του Grand Prix Μεξικού και φρόντισαν ο Verstappen να έχει ανθρώπους γύρω του να τον προστατεύουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Στην αντίπερα όχθη, η κατάσταση του Sergio Perez στην αυστριακή ομάδα είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Μεξικανός κινδυνεύει, σύμφωνα με φήμες, να χάσει τη θέση του εφόσον η πτωτική αγωνιστική του πορεία συνεχιστεί.

Οι οπαδοί του όμως οι οποίοι είναι και φανατικοί, υποστηρίζουν έντονα τον «Checo» στα social media και μάλιστα τα… ρίχνουν στην ομάδα για τον τρόπο που TOY έχει συμπεριφερθεί. Αυτό βέβαια δεν έχει αποδειχθεί προς το παρόν, εάν εξαιρέσουμε το ρατσιστικό σχόλιο του Helmut Marko για την λατινοαμερικάνικη καταγωγή του Perez.

Σε κάθε περίπτωση, η Red Bull πήρε τα μέτρα της και ο Marko δήλωσε σχετικά με τους σωματοφύλακες του Verstappen:

«Ο Μαξ δεν θέλει σωματοφύλακες βασικά, είναι χαλαρός. Έχουμε την ευθύνη του όμως και θέλουμε να είμαστε ήσυχοι» δήλωσε ο σύμβουλος motorsport των πρωταθλητών.