Παραδέχτηκαν το λάθος τους με τον Leclerc στη Ferrari

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του μετά το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς προχώρησε στην παραδοχή πως η στρατηγική που επέλεξε η ομάδα για τον Charles Leclerc ήταν λανθασμένη.

Charles Leclerc

Ο Μονεγάσκος οδηγός εκκίνησε από την pole position τον αγώνα του Όστιν, αλλά έχοντας χάσει τη θέση του από τον Lando Norris στην πρώτη στροφή, η ιταλική ομάδα επέλεξε να πάει στη στρατηγική ενός πιτ στοπ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Leclerc να μείνει με παλαιά φθαρμένη σκληρή γόμα για πολλή ώρα και να πέσει στην 6η θέση.

Ταυτόχρονα, ο teammate του, Carlos Sainz έκανε ό,τι όλοι και πήγε σε στρατηγική δύο πιτ στοπ κι έτσι τερμάτισε 4ος. Βέβαια, κανένα από αυτά τα δύο αποτελέσματα δεν ίσχυσε, με το πάτωμα της SF-23 του Μονεγάσκου να βγαίνει… παράνομο, όπως και του Lewis Hamilton, γεγονός που ανέβασε τον Ισπανό στην 3η θέση.

Πριν από τους εν λόγω αποκλεισμούς, ο Fred Vasseur μίλησε για το Grand Prix, όπου παραδέχτηκε το σοβαρό λάθος τους με τον Leclerc.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Ανάμεικτα συναισθήματα. Στην μία πλευρά του γκαράζ με τον Carlos τα πήγαμε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε 4οι και τερματίσαμε 4οι, μόλις 2-3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Norris και όλα κύλησαν ομαλά.

Με τον Charles όμως, που ήταν  10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Carlos μετά από 12 γύρους, δεσμευτήκαμε με το ένα πιτ στοπ και δεν ήταν καλή επιλογή προφανώς.

Το θέμα είναι πως δεν είχαμε ξεκάθαρη εικόνα πριν τον αγώνα, διστάζαμε και ο Charles δίσταζε για το πόσο πρέπει να πιέσει στο πρώτο στιντ. Κι έτσι κάναμε λάθος» επεσήμανε ο Γάλλος επικεφαλής.