Norris: «Τελείωσαν οι ευκαιρίες μας για νίκη φέτος»

×

Lando Norris

Ο Lando Norris εξέφρασε την πεποίθηση μετά το Grand Prix του Όστιν, πως οι καλύτερες ευκαιρίες της McLaren για νίκη το 2023 έλαβαν τέλος, παρότι έχουν απομείνει τέσσερις αγώνες.

Lando Norris

Ο Βρετανός, που κέρδισε την πρωτοπορία στην εκκίνηση του Grand Prix από τον Charles Leclerc, τερμάτισε 3ος στην καρό σημαία, ενώ με τον αποκλεισμό του Lewis Hamilton μετά τον αγώνα, ανέβηκε στην 2η θέση.

Παρά το γεγονός ότι οδηγούσε τον αγώνα στο πρώτο μισό του, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Max Verstappen και είδε τον Ολλανδό να του στερεί την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Ο Norris μετράει μετά το Όστιν τρεις τερματισμούς στην 2η θέση σε τέσσερις αγώνες πια. Αλλά αυτό που του λείπει περισσότερο από όλα, είναι η «γεύση» του να παίρνεις την καρό σημαία.

Μπορεί να δήλωσε ότι για εκείνον και την McLaren ήταν μία εκπληκτική μέρα, όμως πιστεύει πως η MCL60 δεν θα έχει σε καμία από τις τελευταίες πίστες του προγράμματος τον ρυθμό να διεκδικήσει τη νίκη.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Ναι, έχουν περάσει οι καλύτερες ευκαιρίες μας. Πιστεύω πως το Κατάρ ήταν η καλύτερή μας ευκαιρία να κερδίσουμε αγώνα και την χάσαμε.

Δεν θέλω να λέω όχι, ποτέ δεν λέω ποτέ. Δεν νομίζω όμως, ότι υπάρχει άλλη πίστα με γρήγορες καμπές όπως η Σουζούκα ή το Κατάρ στο υπόλοιπο καλεντάρι και σε αυτά υπερέχουμε.

Νομίζω δεν υπάρχουν άλλες καλές πίστες για το μονοθέσιό μας, οι καλύτερες πέρασαν. Θέλω απλά να ελπίζω πως θα συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι μπορούμε ακόμα να παλέψουμε για βάθρα, αλλά αυτοί οι τύποι είναι πολύ γρήγοροι (σ.σ. Verstappen, Hamilton)».