GP ΗΠΑ: “Μισός αιώνας” νικών για τον Verstappen, πίσω του ο Hamilton

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Νικητής του GP ΗΠΑ αναδείχθηκε ο Max Verstappen, σε έναν αγώνα γεμάτο προσπεράσεις και “παιχνίδια” στρατηγικής. Ο Lewis Hamilton και ο Lando Norris πλαισίωσαν τον Ολλανδό στο βάθρο, ύστερα από “σκαμπανεβάσματα” στην κατάταξη.

Max Verstappen

Ο Lando Norris είχε μία εντυπωσιακή εκκίνηση, που του έδωσε την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη θέση φτάνοντας στην πρώτη στροφή. Ο Charles Leclerc φάνηκε να έχει ένα έντονο σπινιάρισμα που του στοίχισε την πρωτοπορία. Εν αντιθέσει, ο teammate του είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Lewis Hamilton.

Max Verstappen

Στο μεταξύ, ο Max Verstappen που εκκίνησε από την 6η θέση, θα είχε το δύσκολο έργο της “αναρρίχησης” στην κατάταξη. Το οποίο δεν ήταν δύσκολο για τον Ολλανδό.

Από εκεί κι ύστερα, ο αγώνας φάνηκε να καθορίζεται από τις στρατηγικές.

Lando Norris

Ο Norris διατήρησε σθεναρά την πρωτοπορία για 28 γύρους, όμως υπέκυψε στην επίθεση του Verstappen. Νωρίτερα ο φετινός πρωταθλητής είχε δώσει μία έντονη μάχη με τον Leclerc για τη δεύτερη θέση.

Ο Hamilton ήταν αποφασισμένος να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Mercedes, παρόλο που θεωρούσε ότι η διαφορά που κλήθηκε να καλύψει μετά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών.

Lewis Hamilton - Max Verstappen

Ο Βρετανός, όμως, κατάφερε να προσπεράσει τον Leclerc για την 3η θέση στον 43ο γύρο και τελικά τον Norris στον 48ο. Στους εναπομείναντες 8 γύρους, θα ήθελε να κυνηγήσει και τη νίκη, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο αγώνας για τον Leclerc γινόταν ολοένα και δυσκολότερος, με αποκορύφωμα την εντολή της Ferrari ώστε να δώσει τη θέση του στον teammate του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Sergio Perez να προσπεράσει τον Μονεγάσκο, μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος.

Max Verstappen

Έτσι, την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Verstappen, με τους Hamilton και Norris να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Ολλανδός, μάλιστα, έφτασε τις 50 νίκες στη Formula 1.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΗΠΑ