GP ΗΠΑ – Sprint: «Περίπατος» για Verstappen, πήρε την 2η θέση από τον Leclerc ο Hamilton

×

Γιώργος Ανανίδας

Την τρίτη του νίκη σε αγώνα Sprint φέτος κατέκτησε στο Όστιν ο Max Verstappen, εκμεταλλευόμενος την αστραπιαία εκκίνηση και τον καλό του ρυθμό με τη μέση γόμα και τον «καθαρό» αέρα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton έχοντας προσπεράσει στο ξεκίνημα τον Charles Leclerc, με τον οδηγό της Ferrari να συμβιβάζεται με την 3η θέση.

Max Verstappen

Ο αγώνας

*Ο George Russell δέχθηκε ποινή τριών θέσεων, επειδή στο Shootout εμπόδισε τον Charles Leclerc κι έτσι εκκίνησε από την 11η θέση το Sprint*.

Με τον Verstappen να εκκινεί εκπληκτικά, ο Leclerc δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την κίνησή του στην εσωτερική στην στροφή 1. Αυτό κόστισε ακριβά στον Μονεγάσκο, καθώς τη συγκυρία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Hamilton, κερδίζοντας έτσι μέσα στις πρώτες στροφές την 2η θέση. Ταυτόχρονα, ο Sainz, όντας ο μοναδικός με μαλακή γόμα για το Sprint, κέρδισε δύο θέσεις από τον πρώτο μόλις γύρο, φτάνοντας γρήγορα πίσω από τον ομόσταυλό του.

Max Verstappen

Πολύ δύσκολο ξεκίνημα αντίθετα είχε ο Oscar Piastri, ο οποίος μέσα στους πρώτους πέντε γύρους είχε χάσει θέσεις από τους Sainz, Perez, Russell και Gasly. Ο οδηγός της Mercedes δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων λίγο αργότερα, αφού θεωρήθηκε πως είχε προβάδισμα εκτός πίστας όταν πέρασε την McLaren.

Η MCL60 του Piastri έδειχνε να μην τον βοηθάει καθόλου, με τον Αυστραλό να χάνει κι άλλη θέση, αυτή τη φορά από τον Albon, στον 7ο γύρο. Υπήρχε η πεποίθηση συνολικά, πως το βρετανικό μονοθέσιο δέχθηκε ζημιά από τον Sainz στην εκκίνηση.

Μετά από προσπάθεια πολλών γύρων, ο Lando Norris κατάφερε στον 10ο να προσπεράσει τον Carlos Sainz για την 4η θέση στην πίσω μεγάλη ευθεία με την βοήθεια του DRS. Στον ακριβώς επόμενο γύρο, ο Perez έκανε την ίδια ακριβώς κίνηση στον Ισπανό οδηγό της Ferrari, αφού τα μαλακά ελαστικά είχαν αρχίσει πια να… παραδίδουν.

Max Verstappen - Lewis Hamilton

Στον 17ο γύρο, ο Lance Stroll εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα της AMR23. Η βαθμοφόρα κατάταξη δεν άλλαξε ξανά στο πιο ομαλό όπως αποδείχθηκε Sprint της σεζόν και ο Max Verstappen πήρε εύκολα τη νίκη με τους Lewis Hamilton και Charles Leclerc να συμπληρώνουν το άτυπο βάθρο.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του Sprint στις Ηνωμένες Πολιτείες:

GP ΗΠΑ – Sprint