GP ΗΠΑ – Sprint Shootout: Στην pole ο Verstappen, δίπλα του ο Leclerc και… ακολουθεί ο Hamilton

×

Γιώργος Ανανίδας

Από την 1η θέση θα εκκινήσει το Sprint στο Όστιν ο Max Verstappen, καθώς εκείνος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο αυτή τη φορά, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί στα… χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην 3η θέση ξανά ο Lewis Hamilton που υπερίσχυσε της McLaren.

SQ1

Τα πρώτα γρήγορα περάσματα με τη μέση γόμα στην πρώτη διαδικασία του Shootout ανήκαν στους ίδιους πρωταγωνιστές με αυτούς των κατατακτήριων δοκιμών. Πιο συγκεκριμένα, ο Verstappen ανέβηκε στην κορυφή και από σχετικά κοντά τον ακολουθούσαν οι δύο Ferrari.

Η κατάταξη δεν άλλαξε σημαντικά μέχρι τον μηδενισμό της αντίστροφης μέτρησης, με εξαίρεση τον Alex Albon ο οποίος ανέβασε την Williams στην 3η θέση. Ο Daniel Ricciardo από την άλλη, με μία δυνατή επίδοση της ύστατης στιγμής, πέρασε στο SQ2 και έστειλε εκτός τις δύο Haas. Πέραν των οδηγών της αμερικανικής ομάδας, στο SQ1 αποκλείστηκαν οι Sargeant, Tsunoda και Bottas.

SQ2

Στο δεύτερο μέρος του Shootout, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις. Red Bull, Ferrari, McLaren και λιγότερο η Mercedes, έδειχναν όλες ικανές να κατακτήσουν την άτυπη pole position για το Sprint. O Verstappen είχε μία έξοδο και τετακέ, καθώς το παράκανε πάνω σε κερμπ του δεύτερου sector της πίστας, αλλά ευτυχώς για εκείνον, δεν του κόστισε καθόλου.

Ο Lewis Hamilton, με περίσσεια σιγουριά, άφησε το ένα και μοναδικό του πέρασμα για το τέλος και προκρίθηκε ως 9ος. Την ίδια ώρα, ο Gasly έστειλε στη ζώνη αποκλεισμού τον ομόσταυλό του, Esteban Ocon και ο Alex Albon τον Fernando Alonso. Ο Daniel Ricciardo, παρά την αξιοπρεπή προσπάθειά του, κατετάγη 11ος και δεν πέρασε στο SQ3 και την τελική δεκάδα.

Από τη συνέχεια στη λήξη του SQ2, αποκλείστηκαν οι Zhou, Stroll, Ocon, Alonso και Ricciardo.

SQ3

Στο τρίτο και κυριότερο μέρος του Shootout, η μάχη αναμενόταν μεγάλη και έντονη. Σε ένα «τρενάκι» χρόνων και περασμάτων, ο Max Verstappen «έγραψε» 1:34.538 με τον Lando Norris να ακολουθεί στο ένα δέκατο. Ο Charles Leclerc ήρθε με… φόρα αμέσως μετά, αλλά ο χρόνος του δεν έφτανε για να «κλέψει» την pole από τον Ολλανδό, έφτανε όμως για να πάρει την 2η θέση.

Πιο πίσω, ο Lewis Hamilton κατετάγη 3ος υπερισχύοντας του Piastri, με τις δύο McLaren να… βολεύονται στις θέσεις 4 και 5. Απογοήτευση για Perez και Russell που θα εκκινήσουν το Sprint από την 7η και 8η θέση, αντίστοιχα.

Ο αγώνας Sprint των ΗΠΑ, θα προβληθεί ζωντανά τα ξημερώματα της Κυριακής (22/10) στη 01:00, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.

Αναλυτικά, η κατάταξη του Sprint Shootout:

Sprint Shootout