GP ΗΠΑ: Στην κορυφή του FP1 ο πρωταθλητής Verstappen, προβλήματα για τον Stroll

×

Γιώργος Ανανίδας

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο ο Max Verstappen, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές του Όστιν. Πολύ κοντά στον ρυθμό του Ολλανδού φαίνεται να βρίσκεται ο Charles Leclerc, την ώρα που ο Lance Stroll είδε την AMR23 να του προκαλεί θέματα.

Max Verstappen

Η μοναδική διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Circuit of the Americas του Τέξας διεξήχθη υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Αρκετές ομάδες είχαν αναβαθμίσεις για να δοκιμάσουν, με τη Haas και τη Mercedes να ξεχωρίζουν. Ειδικά οι Αμερικανοί έφεραν το μοναδικό μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για τη φετινή σεζόν στον «εντός έδρας» αγώνα τους, με σκοπό να πετύχουν ένα δυνατό αποτέλεσμα είτε στο Sprint είτε στο Grand Prix.

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί στη 2η θέση, με διαφορά 1,5 δεκάτου από τον Ολλανδό.

Στην 3η θέση ανέβηκε ο Lewis Hamilton, που ήταν ο ταχύτερος στα πρώτα δύο κομμάτια της πίστας. Η W14, όμως, φάνηκε να είναι αρκετά γρήγορη, την ώρα που οι Lando Norris και Oscar Piastri δεν έκαναν γύρο με τη μαλακή γόμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα της δυναμικής τους ενόψει κατατακτήριων.

Στην 4η θέση κατετάγη ο Sergio Perez, με ελάχιστη διαφορά από τον Hamilton, ενώ πίσω του έμεινε ο Kevin Magnussen με τη Haas.

Έκτος βρέθηκε ο George Russell, με τον Alex Albon 7ο και τους Carlos Sainz, Nico Hulkenberg και Pierre Gasly να κλείνουν τη δεκάδα.

Τέλος, ο Stroll έμεινε από νωρίς εκτός συνέχειας με πρόβλημα στην εμπρός αριστερή μεριά του μονοθεσίου του, που μεταξύ άλλων προκάλεσε ζητήματα και στο φρένο του.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP1 στις ΗΠΑ:

GP ΗΠΑ - FP1