Η Formula 1 στην πολιτεία του Μοναχικού Αστεριού!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Η Formula 1 επιστρέφει στο Τέξας και την περίφημη COTA (Circuit of the Americas), ενόψει του 19ου γύρου της φετινής σεζόν! Ένα τριήμερο γεμάτο δράση και κυρίως θέαμα. Πολύ θέαμα.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Καθώς οι οδηγοί ετοιμάζονται για το δεύτερο σερί τριήμερο με αγώνα sprint, θα κληθούν να ολοκληρώσουν 19 γύρους το Σάββατο και 56 την Κυριακή. Η πίστα αποτελείται από 5.513 μέτρα, 20 στροφές και 2 ζώνες DRS.

Το 2022, τη νίκη πήρε ο Max Verstappen, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Lewis Hamilton και Charles Leclerc. Την pole position, ωστόσο, είχε κατοχυρώσει ο Carlos Sainz, όμως έχασε την πρώτη θέση λίγο μετά την εκκίνηση, ύστερα από επαφή με τον George Russell.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Συνολικά, ως προς τις pole positions, ο αείμνηστος Ayrton Senna έχει τις περισσότερες επί αμερικανικού εδάφους, όμως ο Lewis Hamilton θα επιχειρήσει να τον ισοφαρίσει, επιδιώκοντας την 5η του εκκίνηση από την πρώτη θέση.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει, επίσης, τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει 6 φορές, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αγώνα στην COTA, που διεξήχθη το 2012. Ως προς τις ομάδες, η Ferrari είναι εκείνη με τις περισσότερες νίκες, έχοντας κερδίσει 8 φορές μεταξύ του 1975 και του 2018.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen μπορεί να στέφθηκε ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, όμως αυτό δε θα τον αποτρέψει από το να κυνηγήσει “μισό αιώνα” νικών και να κερδίσει τον 50ό αγώνα της καριέρας του στη Formula 1.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Η Red Bull Racing, από την πλευρά της, βρίσκεται μόλις ένα βάθρο μακριά από το 200ό στην ιστορία της.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Σημαντικό τριήμερο θα είναι και για τους George Russell και Lando Norris, που ετοιμάζονται για τον 100ό αγώνα της καριέρας τους στη Formula 1. Και οι δύο έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Grand Prix Αυστραλίας του 2019.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Παρόλο που η πρώτη θέση των δύο πρωταθλημάτων έχει ήδη κριθεί αμετάκλητα, οι μάχες στις πίσω θέσεις έχουν πάρει “φωτιά”.

Στο πρωτάθλημα οδηγών, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Sergio Perez, που παλεύει να διατηρήσει τη 2η θέση, καθώς ο Lewis Hamilton απέχει μόλις 30 βαθμούς από τον Μεξικανό. Την ίδια ώρα, φήμες θέλουν τον σύμβουλο της Red Bull Racing, Helmut Marko, να δίνει “τελεσίγραφο” στον Perez. Εάν χάσει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, τότε θα χάσει και τη θέση του από την ομάδα. Το κατά πόσο ισχύουν αυτές οι φημολογίες θα αποδειχθεί στη συνέχεια…

GRAND PRIX ΗΠΑ

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Ferrari απέχει μόλις 28 βαθμούς από τη δεύτερη Mercedes, ενώ η Aston Martin παλεύει να κρατηθεί στην 4η θέση, καθώς η McLaren έχει πλησιάσει απειλητικά κι υπολείπεται μόλις 11 βαθμών.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Αυτό το τριήμερο, πέρα από τη Formula 1, το Τέξας θα φιλοξενήσει και τους τρεις τελευταίους αγώνες της F1 Academy, του γυναικείου πρωταθλήματος μονοθεσίων. Ο τελευταίος γύρος θα προβληθεί αποκλειστικά και απευθείας στην ελληνική τηλεόραση μέσω του ΑΝΤ1+, με τη Μαρία Ανδρεάδη και τον Κώστα Λεώνη στην περιγραφή.

Η Marta Garcia είναι το φαβορί για τον τίτλο, ενώ πίσω της καραδοκούν οι Lena Buhler και Hamda Al Qubaisi, που θα δώσουν παράλληλα και τη δική τους μάχη για τη 2η θέση.

GRAND PRIX ΗΠΑ

Όλη η δράση θα είναι διαθέσιμη το ερχόμενο τριήμερο μέσω του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+.