Ricciardo: «Χαίρομαι που επιστρέφω, ήταν δύσκολο απλά να βλέπω τους αγώνες»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Daniel Ricciardo επιβεβαίωσε την επιστροφή του στο grid αυτό το τριήμερο με την Alpha Tauri, γεγονός που διακόπτει το σερί των πέντε αγώνων κατά τους οποίους έμεινε εκτός λόγω του σπασμένου του μετακαρπίου.

Daniel Ricciardo

Ο Αυστραλός, που ξεκίνησε τη σεζόν ως αναπληρωτής οδηγός της Red Bull Racing, αλλά αντικατέστησε τον εκδιωγμένο Nyck de Vries στην Alpha Tauri τον Ιούλιο, έσπασε το αριστερό του μετακάρπιο στις ελεύθερες δοκιμές του Ζάντφορτ. Έκτοτε, αντικαταστάτης του ήταν ο Liam Lawson.

Κατά την περίοδο της αποχής του χειρουργήθηκε, αποθεραπεύτηκε και δούλεψε την φυσική του κατάσταση στους προσομοιωτές. Ταυτόχρονα, μπήκε και στην RB7 για μία… βόλτα στο πλαίσιο του Showrun που διεξήχθη στο Νάσβιλ του Τενεσί, μπροστά από 30.000 φιλάθλους.

Μιλώντας ενόψει του Grand Prix των ΗΠΑ, ο Ricciardo δήλωσε:

«Χαίρομαι που επιστρέφω. Το χέρι μου είναι πολύ καλύτερα και ο προσομοιωτής ήταν ένας χρήσιμος τρόπος για να εξετάσω την κατάστασή μου. Με δοκίμασα και την εβδομάδα πριν το Κατάρ, αλλά δεν με έβλεπα να βρίσκομαι στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου.

Έτσι, πέρασα το υπόλοιπο της εβδομάδας στην Αγγλία, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο στον προσομοιωτή και φτάνοντας σε ένα σημείο όπου ένιωθα ετοιμοπόλεμος. Η συνολική μου φυσική κατάσταση είναι καλή, καθώς προπονούμουν πάρα πολύ, κι ας μην μπορούσα να κάνω πολλά με το αριστερό μου χέρι.

Ήταν δύσκολο να βλέπω τους τελευταίους αγώνες, ειδικά από τη στιγμή που είχα μπει σε μία κατάσταση όπου ήμουν έτοιμος να τρέξω ξανά. Και μετά από δύο αγώνες έπρεπε να μπω σε παύση ξανά. Τουλάχιστον, ο χρόνος χωρίς τους αγώνες πέρασε αστραπιαία» ήταν τα λεγόμενα του Αυστραλού.