«Βλέπει» και την 3η θέση στους κατασκευαστές ο Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Καθόλου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η McLaren να πιάσει την Ferrari στους πέντε αγώνες που απομένουν ο Lando Norris, αφού δεν θεωρεί τη διαφορά των 79 βαθμών τόσο… σημαντική.

Lando Norris

Σε μία σταθερή δύναμη και απειλή για τις πρώτες θέσεις έχει μετατραπεί η MCL60 το 2023, με τους Lando Norris και Oscar Piastri να είναι οι μοναδικοί οδηγοί στο grid που κατάφεραν στην Ιαπωνία και το Κατάρ να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Max Verstappen. Για την ακρίβεια, και στα δύο αυτά Grand Prix η ομάδα του Γουόκινγκ κατέκτησε διπλό βάθρο, ενώ στο Sprint της Μέσης Ανατολής, ο νεαρός Αυστραλός αναδείχθηκε νικητής.

Πλέον, η McLaren απέχει μόλις 11 βαθμούς από την 4η στους κατασκευαστές Aston Martin ενώ η Scuderia Ferrari έχει διαφορά 79 βαθμών από τους Βρετανούς στην 3η θέση. Ο Norris ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα να πιάσουν την ιταλική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και φάνηκε αρκετά αισιόδοξος.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βρετανού:

«Είναι επιτεύξιμο, το πιστεύω. Πριν από δύο αγώνες ήμασταν πάνω από 70 βαθμούς πίσω από την Aston Martin. Πιστεύω πως κάνουμε καλή δουλειά, όχι μόνο σε ρυθμό αγώνα, αλλά και σε άλλους τομείς όπως το πιτ στοπ στα 1,8 δευτερόλεπτα το οποίο ήταν εντυπωσιακό από τα παιδιά.

Δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, οπότε το να ανταμείβω την ομάδα σε σταθερή βάση για αυτό είναι μεγάλο κίνητρο και με σπρώχνει να τα πάω καλύτερα κάθε τριήμερο» τόνισε ο 23χρονος οδηγός.