Προτρέπει την FIA να βρει λύση για τα όρια της πίστας ο Vasseur

×

Γιώργος Ανανίδας

Μία λύση πρέπει να βρεθεί για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πίστες όπως στην Αυστρία και στο Κατάρ, το οποίο αφορά την παραβίαση ορίων πίστας, σύμφωνα με τον Fred Vasseur. Ο επικεφαλής της Ferrari, με αφορμή το «πάρτι ποινών» του περασμένου τριημέρου, προέτρεψε με δηλώσεις του την Παγκόσμια Ομοσπονδία να τελειώσει αυτό το θέμα.

Fred Vasseur

Πολλοί οδηγοί είδαν τους χρόνους τους να σβήνονται στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής (6/10) στο Λουσαϊλ και αυτό συνεχίστηκε και στο Sprint Shootout, παρότι οι γραμμές των ορίων μετακινήθηκαν στις στροφές 12 και 13.

Οι Lance Stroll και Charles Leclerc ήταν οι δύο οδηγοί που δέχθηκαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον αγώνα Sprint του Σαββάτου (7/10). Ο Μονεγάσκος πλήρωσε ακριβά το τίμημα όμως, αφού από την 7η θέση που τερμάτισε, έπεσε στην 12η λόγω της ποινής.

Τέσσερις οδηγοί συνολικά δέχθηκαν παρόμοιες ποινές για τον ίδιο λόγο στο Grand Prix της Κυριακής (8/10) και αυτοί ήταν οι Gasly, Perez, Albon και Stroll.

Ο Vasseur δεν άφησε ασχολίαστο το πρόβλημα και συμβουλεύει την FIA να πάρει τα μαθήματά της μετά από αυτό το τριήμερο, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γάλλος αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τριημέρου κατά τη γνώμη μου ήταν τα όρια της πίστας. Γνωρίζεις όταν πας στο Σπίλμπεργκ πως θα έχεις θέματα με τα όρια και είχαμε θέματα και εδώ, λαμβάνοντας τις αποφάσεις δύο ώρες μετά.

Όταν ήρθαμε εδώ, πριν ξεκινήσει το τριήμερο, τους είπαμε ακριβώς το ίδιο, ότι θα έχουμε «πάρτι ποινών» και ήταν όντως «πάρτι».

Πέραν αυτού, οι οδηγοί έχασαν προς το τέλος λίγο την συγκέντρωσή τους. Στους τελευταίους 10 γύρους έκαναν λάθη σε κάθε γύρο. Δεν μπορείς όμως να τους κατηγορήσεις για αυτό, πρέπει να βρεθεί λύση» επεσήμανε ο Fred Vasseur.